Redactor: Irina Papuc
Unele companii farmaceutice indiene au fost acuzate de către Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) de faptul că prezintă rezultate inexacte și vagi ale studiilor clinice și că exportă medicamente contrafăcute în SUA.
India este al doilea cel mai mare exportator de medicamente în SUA, ceea ce înseamnă că 40 % din totalul de producție ajunge anume în această țară. Margaret A. Hamburg , comisar al FDA a făcut recent o vizită în India, anunțând o îngrijorare în privința calității mai multor preparate farmaceutice. Toate versiunile generice contrafăcute ale preparatelor originale deja bine știute Accutane, Neurontin și Cipro au fost interzise, iar una dintre companii nu mai are dreptul să exporte în SUA medicamentele pe care le produce, informează austriantribune.com.
FDA (Administrația Americană pentru Medicamente și Alimente) a examinat circa 160 de plante indiene din care se produc medicamente. În consecință, factorii de decizie a FDA au aplicat mai multe sancțiuni și au trimis scrisori de avertizare.
Aproximativ 20 la sută din medicamentele din India au fost declarate ca falsificate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). India produce medicamente de calitate, recunoscute la nivel mondial din care se adună aproximativ 13 miliarde dolari anual. Dar, există și companii care nu respectă bunele practici curente de fabricație.
Satish Reddy, președintele Alianței indiene al producătorilor farmaceutici recunoaște că este nevoie de anumite ajustări în domeniu, însă crede că este nejustificat să compari India cu o țară a contrafacerilor. Yousuf Hamied, președintele unei companii farmaceutice mari din India, a afirmat că nu toți producătorii farmaceutici din India contrafac medicamentele. Acesta a dat exemplul Cipla, unul dintre giganții industriei, care produce 21 de miliarde de tablete anual, dintre care 55 % din producție este destinată exportului.
Articole relaționate:
India, țara în care oamenii din clasele vulnerabile sunt folosiți pe post de șoareci de laborator