Oricine dintre noi, chiar și persoanele sănătoase, se confruntă, mai rar sau mai des, cu senzaţia de durere. Chiar şi o zgârietură este însoţită de durere. În plus, ne sunt cunoscute tuturor durerile de cap, migrena sau  durerea de dinţi, durerile musculare sau articulare.

Durerea este cea mai veche reacţie de apărare a organismului. Aceasta semnalizează o stare nefavorabilă și provoacă reacţia de răspuns a organismului, orientată spre înlăturarea cauzei durerii. Orice organ poate să doară, în afară de unul. Cât de paradoxal n-ar fi, dar creierul, care simte durerea din orice organ, este lipsit de receptori pentru durere. De aceea durerea de cap este legată nu de ţesuturile creierului, ci de procesele care au loc în vasele și membranele lui.

Cum scăpaţi de durere?

Totuși, nu este necesar să ne resemnăm și să suportăm durerea, întrucât aceasta ne extenuează, ne dereglează capacitatea de muncă și ne dispersează atenţia. Industria farmaceutică elaborează diferite preparate cu acţiune analgezică, însă nu toate sunt la fel de eficiente. Pentru a nu da greș în procesul de alegere, vă prezentăm noul preparat cu acţiune analgezică produs de compania ungară Gedeon RichterFasconal.

Fasconal este un preparat complex, care conţine patru componente diverse. Două  dintre acestea – acidul acetilsalicilic și paracetamolul – sunt preparate clasice cu acţiune analgezică și antipiretică din grupul antiinflamatorilor nesteroidieni (AINS). Durerea pe care o simţim este provocată de substanţe specifice numite prostaglandine, scrie „Сeмейный Доктор”. Acestea apar acolo unde au loc procese de inflamare, necroză, ischemie etc. AINS blochează producerea de prostaglandine și astfel înlătură senzaţia de durere. De obicei, în scopul înlăturării durerii, acidul acetilsalicilic și paracetamolul se administrează într-o doză de 500 mg. În cazul preparatului Fasconal, datorită combinaţiei dintre diferite substanţe farmaceutice, doza a fost redusă până la 200 mg, ceea ce, bineînţeles, scade riscul dezvoltării efectelor adverse. În compoziţia Fasconal intră, de asemenea, cofeina, cunoscută multora ca produs antimigrenos. Datorită acestei componenţe, Fasconal se descurcă de minune cu durerea de cap, migrena, durerea de dinţi, nevralgiile, mialgiile, durerile de articulaţii și durerile menstruale.

Și, în sfârșit, aspectul financiar. În pofida faptului că are mai multe componente, Fasconal are un preţ avantajos, spre deosebire de multe alte preparate cu un singur component.

De obicei, pentru calmarea durerii, este suficient un singur comprimat. În caz de necesitate, preparatul poate fi administrat în mod repetat, peste 4-6 ore. În cazul în care Fasconal nu are efectul scontat sau sunteţi nevoit să-l administraţi mai mult de trei zile, consultaţi neapărat medicul Dvs. Fasconal poate fi administrat la maturi și copii cu vârsta mai mare de 15 ani. Fasconal posedă un ușor efect sedativ, ceea ce poate provoca anumite dificultăţi în conducerea automobilului și lucrul cu mecanismele exacte. De aceea, dacă vă simţiţi rău timp de câteva zile, consultaţi medicul Dvs. 

Fasconal– 4 componente active care acţionează împotriva durerii!

«Uitaţi de capul pătrat!».