Redactor: Irina Papuc
Piața fertilizărilor in vitro este o junglă înfricoșătoare, iar femeilor le sunt oferite speranțe false că vor putea avea un copil. Sunt declarațiile unor doctor, specialist în reproducerea umană și pionier al fertilizărilor in vitro.
Robert Winston a avertizat în cadrul unei emisiuni TV că piața fertilizărilor in vitro a devenit una mai mult comercială, astfel încât s-a renunțat la scopul fundamental – cel medical. Astfel sectorul privat, pe care el îl numește o junglă unde nimic nu este reglementat, femeilor le este indicată reproducerea umană asistată ca fiind ultima soluție, chiar dacă există tratamente mult mai ieftine, scrie Daily Mail.
Totodată Winston a declarat că femeile sunt supuse să facă unele teste de infertilitate care de fapt reduc șansele de graviditate.
„Fertilizarea in vitro este oferit ca unicul tratament atunci când există o întreagă varietate de alte metode la care se poate apela și care au o eficiență mai mare. Ce se întâmplă în junglă este, de fapt, destul de înfricoșător. Desigur, există o mulțime de oameni care fac lucru bun, dar ceea ce se întâmplă este că infertilitatea nu este tratată ca un simptom. În zilele noastre, sunteți automat direcționați spre fertilizare in vitro.
El a atenționat asupra faptului că ovulele înghețate oferă de fapt șanse extrem de reduse de a avea un copil. „Congelarea ovulelor a devenit o mare afacere, dar ratele de succes sunt extrem de mici. Nu cred că oamenii conștientizează cât de reduse sunt aceste șanse”, a adăugat el.
Un alt tratament costisitor ar putea reduce de fapt șansele unei femei de a avea un copil, a mai declarat acesta. Este vorba despre o procedură de depistare a anomaliilor embrionilor, numită GSP.
█ Articole relaționate:
Spermatozoizii-roboți, o nouă invenție ce poate fi utilizată în fertilizarea în vitro