Redactor: Mariana Matcovschi

O victimă a violului, în vârstă de 10 ani, căreia i-a fost refuzată permisiunea de a face avort de către Curtea Supremă Indiană, a dat naștere unei fetițe, relatează BBC. Fata însă nu știe că a născut. În timpul sarcinii i s-a spus că era „umflată” din cauza că avea o piatră mare în stomac. Nou-născutul, care avea o greutate de 2,5 kg, a apărut pe lume prin cezariană la o clinică din orașul Chandigarh, India. Reprezentanții spitalului au declarant pentru BBC că atât mama, cât și bebelușul se simt bine.

Fata susține că a fost violată de mai multe ori în ultimele șapte luni de către unchiul ei, care a fost deja arestat. Sarcina a fost descoperită la jumătatea lunii iulie, când aceasta s-a plâns de dureri de stomac, iar părinții au dus-o la spital.

Un tribunal local din Chandigarh a respins cererea de avort pe motiv că sarcina avea termenul prea mare, iar un grup de medici a confirmat că întreruperea acesteia ar fi prea riscantă pentru copilă. Mai târziu, și Curtea Supremă a refuzat să permită să i se facă avort din motive similare.

Nou-născutul urmează să fie dat spre adopție

„Deoarece copilul s-a născut prematur, la 35 de săptămâni, a fost plasat în departamentul de terapie intensivă neo-natală a spitalului, unde va rămâne în următoarele câteva zile. Părinții fetiței de 10 ani au spus de la început că nu doresc să aibă nimic de-a face cu bebelușul și nici măcar nu s-au uitat la el”, menționează Geeta Pandey, corespondentul BBC.

Un reprezentant al spitalului a declarat că nou-născutul va fi îngrijit de către comitetul pentru protecția copilului, până când acesta va fi dat spre adopție. Se așteaptă ca fata care a născut să rămână în spital până la 10 zile. Cazul ei a fost cel mai mediatizat în ultimele câteva săptămâni în India, oficialii spunând că acesta este primul caz al unui copil atât de mic, care a născut.

Legea indiană nu permite întreruperea sarcinii după 20 de săptămâni, cu excepția cazului în care medicii certifică faptul că viața mamei este în pericol. Totuși, în ultimii ani, instanțele au primit mai multe petiții de la supraviețuitoare ale violurilor, care doreau să întrerupă sarcina după 20 de săptămâni. În cele mai multe cazuri, aceste sarcini sunt descoperite cu întârziere, deoarece copiii nu sunt conștienți de starea lor.

Activiștii pentru drepturile copiilor, care interacționează regulat cu cei de 10 ani, spun că fetița este inocentă și nu înțelege ce s-a întâmplat cu ea. Părinții ei, de asemenea, nu au observat semnele specifice ale unei sarcini, probabil pentru că fata este „un copil sănătos și dolofan”. În plus, nu și-au putut imagina că fiica lor ar putea fi însărcinată la numai 10 ani.

Date statistice privind abuzul în India

  • Un copil sub 16 ani este violat la fiecare 155 de minute, iar un copil sub 10 ani – la fiecare 13 ore.
  • Peste 10 mii de copii au fost violați în 2015.
  • Aproximativ 240 de milioane de femei care trăiesc în India s-au căsătorit înainte de a împlini vârsta de 18 ani.
  • Dintre copiii care au participat la un studiu guvernamental, 53,22% au raportat că au fost supuși unei forme de abuz sexual.
  • 50% dintre abuzatori sunt cunoscuți de-ai copilului sau „persoane în care au încredere și îngrijitori”.

Sursa: Guvernul indian, Unicef

 

  Articole relaționate:

Lăsate să lupte singure. Povestea unei fete violate, care se luptă să uite o noapte de coșmar

Abuzul sexual, explicat pe înțelesul copiilor. „În casa noastră noi nu vorbim despre astfel de lucruri”

Când sexul cu soțul tău se transformă în viol

Profesor de la Medicină, condamnat pentru abuz sexual și șantaj: „Te aştept în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică”