Autor: Irina Papuc

Spitalul raional Cahul a rămas fără director, după ce Anatolii Malcov și-a depus cererea de demisie acum o săptămână. Astăzi aceasta a fost acceptată. La țanc a revenit și Oleg Creciun, care a și intrat în fotoliul de director interimar.

Anatolii Malcov se află în funcția de manager la Spitalul Raional Cahul încă pentru două săptămâni. El a menționat pentru Sănătate INFO că pleacă din proprie inițiativă. „Motivele demisiei mele sunt personale. Nu vreau să se vehiculeze nimic. Domnul Creciun a venit când funcția de director era deja vacantă”, a mai spus Malcov. El a dat de înțeles că rămâne în sistemul de sănătate, însă nu se știe dacă în spitalul din Cahul sau în altă instituție medicală.

Anatolii Malcov avea contract de muncă până în septembrie 2018. El este de profesie anesteziolog-reanimatolog și a lucrat în instituție din 1994, fiind concomitent și angajat la Centrul Profilactic Sud al MAI. Spitalul Raional Cahul a devenit unul dintre cele mai transparente instituții medicale, fiind publicate contractele încheiate cu CNAM, rapoarte de activitate și alte date de interes public. Cererea lui Malcov a fost acceptată astăzi de Consiliul raional.

Tot astăzi Oleg Creciun a fost numit interimar. Creciun nu a răspuns la apelurile noastre. Fostul viceministru se reîntoarce la Cahul, acolo unde a activat până a ajunge în funcția de director la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, apoi în cea de ministru adjunct în echipa Ruxandei Glavan. Funcțiile de viceministru au fost lichidate după ce Guvernul a anunțat despre reducerea numărului de ministre și de angajați.

Creciun este membru al PD din 2010 și de atunci, se pare, a început cariera sa fulminantă. Este chirurg de profesie, iar din 2013 a ajuns să conducă Departamentul de Urgență de la Cahul. În ultima sa declarație de avere și interese a trecut trei apartamente, un Mercedes și a indicat că a vândut cota-parte deținută la ÎCS Laboratorul Synevo.

 

█  Articole relaționate:

„Da, sunt membru de partid. Și ce dacă?”. Declarațiile directorului care a ajuns să conducă Serviciul de Urgență din întreaga țară

Bugetarii care au slăbiciuni pentru Mercedes-uri. Averile fostului viceministru de la Sănătate Oleg Creciun

Ce venituri și proprietăți a declarat pentru anul trecut fosta viceministră, Liliana Iașan

Încă un viceminsitru de la Sănătate și-a dat demisia. Cine a mai rămas din vechea gardă a Ruxandei Glavan