Un punct de vedere excelent de Ziua copiilor. Sigur că nicio mamă nu și-ar dori să se întâmple vreodată ceva urât cu copilul ei. Ignoranța însă uneori ne joacă festa, iar cel mai grav este că este percepută ca o normalitate. Astfel mii de oameni au dreptul să vadă asemenea poze. Și mai grav este că această „normalitate” nu e văzută de specialiștii care ar trebui s-o condamne, s-o monitorizeze și să-i pună pe gânduri. Într-o țară în care drepturile omului, inclusiv ale copilului, sunt respectate, astfel de situații ar provoca scandaluri imense, ar fi pornite procese de judecată, ar fi decăzuți părinți din drepturi. La noi e liniște. Toți sunt preocupați de partea mai puțin stresantă a problemelor copiilor, adică cu Ziua lor. Toată lumea preferă să vadă partea roz a lucrurilor și mai puțin pe cea gri. Nimeni nu a observat nimic și probabil nici nu va observa, până nu se va întâmpla o tragedie. Am rămas și eu oripilată să văd pozele unui biet copil cu o afecțiune la organele genitale pe care mama le-a postat fără nonșalanță pe o rețea de socializare, într-un grup de miii de mame. Câteva sute au văzut imaginea și i-au sugerat cu ce să-și trateze copilul, însă n-am văzut vreuna care să-i spună că-i încalcă acestuia toate drepturile. Vă las să citiți o opinie foarte bună, poate scrisă într-un limbaj pe care unii pudici l-ar critica, dar care totuși spune lucrurilor pe nume și redă exact situația. De asemenea, sper că instituțiile, specialiștii abilitați să protejeze drepturile copiilor vor lua atitudine și vor interveni. Altfel, riscăm să degradăm constat și fără posibilitate de evoluție. Iată un fragment din text:

„Mama acestei micuţe consideră absolut normal ca eu şi cele câteva milioane de utilizatori Facebook putem să ne uităm nestingherit la poza cu fetiţa ei în care i se văd şi organele genitale şi orificiul anal! Pe ea o interesează doar cu ce să ungă zona inflamată. Atât.

OMG! Ca să vezi, o poză intimă, nud, cu o fetiţă, este postată nu de un pedofil obsedat, dar de mama ei, cea care trebuie s-o protejeze şi să aibă grijă de ea.

E clar, fetiţa are o problemă şi trebuie consultată de un medic. Mă uit fugitiv peste comentarii şi ştiţi ce mă şochează?! Din cele peste 1000 (O MIE!!!) de comentarii nu găsesc niciunul care să-i spună mamei că a încălcat dreptul acestui copil, că această poză atât de intimă nu trebuie expusă pe o reţea de socializare şi că poza trebuie ştearsă imediat!  Este amoral, interzis şi ilegal să postezi poze cu copii goi! Mai mult chiar, printre sutele de sfaturi (cineva îi recomandă să ungă cu untură de porc, altcineva cu cretă,  tărâţe, coajă de stejar, sodă de mâncare) şi poze cu preparate minune, o altă mamă postează tot o poză cu fetiţa ei. O poză în care micuţa apare goală. Şi pentru că nu este suficient, după câteva ore mama mai pune o poză nud, pentru a le arăta celor peste o mie de mame care au comentat, că situaţia s-a ameliorat.

Aceste grupuri pentru mămici sunt raiul pedofililor! Orice obsedat îşi poate face un profil fals şi se poate masturba în voie uitându-se la poza nud a unui copil, pusă pe Facebook chiar de mama lui. Ceea ce pentru această mamă este un funduleţ drăguţ şi drăgălaş de bebeluş, pentru altcineva poate fi un obiect de plăcere. Unde se uită psihologii, specialiştii în drepturile copiilor, medicii sau chiar adminii acestor grupuri?!

De ce pozele nud cu copii au devenit o normalitate la noi în ţară?!

Nu ştiu cum voi, dar eu mă sperii când văd astfel de poze şi intru în panică, pentru că în ultimul timp aud tot mai multe cazuri de copii violaţi şi abuzaţi.

Nu-mi imaginez cum aş îndrăzni să bag telefonul mobil între picioarele fetiţei mele, să mă uit atent în ecran, să focusez,  să fac o poză cu organele ei genitale şi s-o postez pe Facebook!

Aceste mame care pun poze nud cu copiii lor, de ce nu-şi bagă telefonul între picioare să-şi fotografieze vaginul şi să-l posteze pe Facebook?! Asta le-ar scuti de vizita la ginecolog. Dacă e ok să vadă toţi vaginul fetiţei, înseamnă că e ok să vadă toţi şi vaginul mamei! Că până la urmă care-i diferenţa? Este aceeaşi contrucţie, sunt identice. O mie de comentatori ar discuta despre vaginul ei, ar stabili diagnosticul şi i-ar spune cu ce să se ungă.

Azi e ziua copiilor, dar nu toţi mănâncă îngheţată şi se dau în scrânciob. Chiar în acest moment, undeva într-un colţ întunecat, un copil este abuzat sexual.

Postând poze nud cu copii voştri, încurajaţi pedofilia.”

Notă. Nu atașăm poza copilului pentru a nu-i încălca și mai mult dreptul la intimitate.