Mulți mă întreabă despre denumirea campaniei noastre care se desfășoară acum. Aș vrea să vă spun că denumirea are legătură directă cu scopul pe care îl are Asociația Învingem Fibroza Chistică și anume cel de a lucra astăzi pentru mai multe rezultate pozitive mâine, adică pe termen lung.

O mare prioritate a Asociației este creșterea duratei medii a vieții copiilor și adulților cu FC din Moldova. Astăzi avem doar 10 pacienți care au atins vârsta de 28 de ani. Pe când în Europa de Vest și în America de Nord pacienții cu fibroza chistică ajung la bătrânețe, au familii, copii și chiar ajung să-și dădăcească nepoții.

Pornind de la poziția Asociației, am început să lucrăm pas cu pas spre a schimba abordarea și în Moldova. Avem o colaborare foarte bună cu echipa de doctori,  instruim părinții să facă proceduri de kinetoterapie acasă, să pună accent pe exercițiile fizice și să aibă încredere în forțele proprii, iar la spitalizare să se recurgă doar în cazurile cele mai grave, iar pentru testări și consultație să vină la Centrul Ambulator de Fibroza Chistică din cadrul Policlinicii Institutului Mamei și a Copilului

Mă bucur să vă spun că această abordare a funcționat. Și nici nu avea cum să fie altfel! Odată cu deschiderea Centrului Ambulator, spitalizările au scăzut de la 154 în 2014 la 45 în 2015, iar în 2016 au fost înregistrate și mai puține spitalizări.

Și acum: De ce „I cook for TOMORROWS”?

Asociația a invitat 7 personalități publice să gătească 7 seri la rând (aici vedeți cine) pentru toți doritorii. Fiecare bucătar „iCook for tomorrow” vine cu un meniu: gustare, felul principal și desert + un pahar de vin. Bucătarii „iCook for tomorrows”  împreună cu un bucătar profesionist și echipa localului vor găti în timp real, vor prezenta pe viu cum gătesc și vor discuta.

Iar ca să asigurăm dispoziție bună, fiecare eveniment va găzdui tineri muzicieni și va organiza o licitație de caritate cu tablourile oferite de Irina Kara, cărți de la Sergiu Botezatu și o tombolă cu premii oferite de familiile care au copii sau prieteni cu fibroză chistică.

Fiecare persoană care dorește să ia cina într-o atmosferă prietenoasă și degajată are șansa să aleagă în ce seară și cine să-i gătească. (alege meniul tau aici)

La fiecare cină de caritate pot veni cel mult 20 de persoane, fiindcă sala nu e foarte mare și ambianța este una de familie (biletul tău este aici). Banii colectați de la cinele de caritate vor merge în fondul ANIFC, pentru procurarea echipamentelor necesare pentru îngrijiri la domiciliu și pentru serviciile de întreținere ale acestora.

Noi toți vrem cât mai multe zile de mâine frumoase și trăite din plin. Copiii cu fibroză chistică nu sunt o excepție. Vor și ei cât mai multe zile de mâine.

Asta vom face la Champ, în săptămâna 21 - 27 noiembrie!

Alege cina ta și Vino să adăugăm zilele frumoase și să ne bucurăm din plin de cea de azi.

Împreună ajutăm copii cu fibroză chistică să crească mari!