Autor: Irina Papuc

Medicii de la Spitalul Sfânta Treime nu au avut parte de odihnă în acest week-end. În doar două zile 20 de persoane au fot internate cu intoxicații după ce au consumat ciuperci.

Cel mai mare val de intoxicații a avut loc sâmbătă, când la spital au ajuns cu intoxicații de la ciuperci 15. Alte cinci au fost internate pe parcursul zilei de ieri. Șeful secției Toxicologie, Nicolae Gurschi, spune că bolnavii au făcut gastroenterită toxică. Acum însă aceștia se simt bine. „A fost afectat tractul digestiv, starea lor de sănătate este normală acum”, a menționat medicul. El a precizat că oamenii nici măcar nu știu ce fel de ciuperci au consumat.

 „Când îi întrebăm pe oameni ce fel de ciuperci au consumat ei doar le descriu că ar fi albe și verzui. Ciupercile de pe marginea drumului, cele vândute în locuri neautorizate sunt periculoase și ar fi bine să le evitați”, recomandă doctorul.

În ultimele două zile au fost înregistrate alte opt cazuri de intoxicații, la fel, cu ciuperci și în raionul Briceni. Toate persoanele au fost internate la spitalul raional din Briceni. Directoarea instituției, Claudia Veltman, susține că persoanele intoxicate se simt bine acum și urmează tratamentul.

Medicii atenționează că trebuie să chemați de urgență Salvarea dacă după ce ați consumat ciuperci aveți grețuri sau dureru în abdomen.

 

Articole relaționate:

Au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au mâncat ciuperci culese dintr-un parc din Capitală 

Numărul persoanelor care se otrăvesc cu ciuperci, în creștere 

Aglomerație în saloanele Spitalului de boli infecțioase pentru copii. Cei mai mulți, internați cu diaree