Redactor: Irina Miron
Aproape toate femeile vor supraviețui da cancer la sân către anul 2050. Cercetătorii consideră că în următorii 40 de ani tratamentul împotriva maladiei va fi atât de puternic încât 95% din cazurile de cancer mamar vor putea fi cu ușurință vindecate. De asemenea, aceștia se arată convinși că zeci de mii de cazuri ar putea fi prevenite în special prin menținerea unor diete speciale, exerciții fizice, reducerea fumatului și consumului de alcool, scrie dailymail.co.uk.
Astfel, un grup de medici din Marea Britanie a elaborat chiar și un plan prin care își propun ca în următorii ani să învingă cancerul mamar. Potrivit acestora, dacă autoritățile nu vor întreprinde măsuri de diagnosticare și tratament, până în anul 2030, își vor pierde viața în jur de 185.000 de femei. Cu ajutorul progreselor din domeniul medicinii, despre care specialiștii spun că sunt posibil de realizat, peste 40 de ani mai puține femei vor muri de cancer, iar asta s-ar putea întâmpla chiar și fără un tratament împotriva cancerului.
„Avem un viitor, iar până în 2050, o să învingem cancerul. Timpul este prețios. Dacă nu facem nimic, în 2030 o să avem 1,2 milioane de femei cu cancer la sân. În fiecare an se înregistrează câte 50.000 de cazuri noi de cancer mamar, iar din acest motiv mor cel puțin 11.500 de femei” a menționat Delyth Morgan, directorul executiv al Campaniei împotriva Cancerului la sân.
Cercetătorii își propun să reușească să stabilească devreme diagnosticul, astfel încât boala să fie mai ușor tratată. Totodată, aceștia intenționează să identifice o serie de teste noi, moderne, pentru ca maladia să poată fi depistată înainte de apariția nodulilor sau altor modificări ale sânilor. Mai mult, până în 2025, oamenii de știință vor să creeze un test de sânge care să determine cancerul înainte de apariția oricăror simptome. De asemenea, oamenii de știință mai spun că fiecare femeie care suferă de cancer ar trebui să beneficieze de tratament personalizat în funcție de tipul tumorii. Cercetătorii menționează că diagnosticul precoce și tratamentul adecvat ar putea reduce numărul cazurilor de recidivă. În același timp, ei mai speră că până în 2025 vor putea determina gradul de risc la care este expusă fiecare femeie, iar asta în funcție de istoricul familiei, greutatea pe care o are și obiceiurile de viață.
Oamenii de știință își pun toate speranțele și într-un tratament cu laser, care ar putea distruge cancerul în mai puțin de 15 minute, fără să mai fie nevoie de mastectomie. Deși au apelat la această metodă de tratament în cazul unei femei, rezultatele nu au foste recunoscute de comunitatea științifică, iar din acest motiv, bolnavei i s-a făcut și mastectomie. Din acest motiv, cercetătorii intenționează să repete experimentul în baza unui grup de femei care refuză intervenția chirurgicală. Aceștia speră să obțină rezultate bune, mai ales că metoda de tratament s-a dovedit eficientă în cazul cancerului de piele, la plămâni și esofagian.
Articole relaționate: