Redactor: Sorina Bujarov
Evitați tomografia computerizată (CT) la cap. Traumatismul cranian ușor nu este un motiv întemeiat pentru a efectua un examen computerizat. Specialiștii susțin că un astfel de test crește riscul de cancer, deoarece în timpul scanării pacienții sunt supuși radiațiilor ionizate. Leziunile la nivelul capului, precum craniul crăpat sau sângerările la nivelul creierului pot fi depistate și prin alte metode decât tomografia computerizată. Medicii pot identifica astfel de leziuni prin efectuarea unui examen fizic, fără să prejudicieze sănătatea pacientului. În secțiile pentru copii și cele de urgență se recomandă ca înainte să fie efectuată tomografia computerizată mai întâi este nevoie de observații clinice.
Evitați plasarea cateterelor urinare în secția de urgență. De obicei, cateterul urinar este amplasat alături de pacient în camera de urgență, pentru a-l ajuta pe acesta atunci când nu poate merge la toaletă. Specialiștii susțin că infecțiile tractului urinar sunt dobândite foarte frecvent în spitalele din Statele Unite, iar aceste cateterele sunt cauza răspândirii lor. De aceea, medicii și asistentele de la urgență ar trebui să informeze pacienții despre faptul că în unele cazuri monitorizarea bolnavilor în stare critică și evitarea obstrucției tractului urinar ar putea reduce utilizarea acestor catetere. Aceste aparate trebuie folosite doar atunci când nu există alternativă.
Nu amâna angajarea specialiștilor pentru serviciile de îngrijirea paliativă și hospice în secțiile de urgență. Îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea activă şi totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ. Controlul durerii şi al altor simptome, problemele psihologice, sociale şi spirituale au importanţă majoră. Scopul îngrijirii paliative este asigurarea unei calități bune a vieții bolnavului și familiei acestuia. Îngrijirea paliativă este necesară pentru pacienţii care se află în ultimele luni de viaţă. Medicii şi psihologii ar trebui să informeze pacienţii care se prezintă în faze terminale ale bolii despre îngrijirea paliativă şi despre serviciile hospice. Îngrijirea paliativă se adresează bolnavilor cu o boală ce pune în pericol viaţa şi este specializată în controlul durerii şi a simptomelor specifice bolilor incurabile. În plus, îngrijirea hospice ia în considerare nevoile întregii familii, nu doar pe cele ale pacientului. Un bolnav care necesită îngrijire hospice poate fi tratat la domiciliu şi/sau într-o unitate medicală. Urgenţa ar trebui să solicite dezvoltarea serviciilor hospice şi cele paliative pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.
Evitați folosire antibioticelor în cazul abceselor, după ce procedura de incizie și drenaj a fost efectuată cu succes. Foarte mulți pacienți cu infecții ale pielii și a țesutului moale se adresează la specialiștii de la urgență. Unele infecții, numite abcese, formează puroi. În cazul în care extragerea puroiului din aceste infecții a decurs cu succes, utilizarea antibioticelor ar putea fi evitată. Chiar și în cazul abceselor cauzate de Staphylococcus aureus (o bacterie patogenă) rezistentă la meticilină, utilizarea antibioticelor nu oferă niciun beneficiu, atunci când drenajul a fost efectuat corespunzător, iar pacientul are un sistem imunitar puternic.
Nu introduceți lichid intravenos înainte de a asimila lichidul necesar pe cale orală, în cazurile ușoare de deshidratare la copii. Mulți dintre copiii care vin la urgență cu deshidratare necesită înlocuirea lichidului. Pentru a evita durerea și posibile complicații cauzate de cateterul intravenos, se recomandă asimilarea acestor lichide pe cale orală. Pacienții care iau medicamente pentru greață trebuie convinși să accepte asimilarea lichidului pentru a evita, astfel, introducerea lichidului prin metoda intravenoasă. Cel mai bine este ca aceste medicamente să fie consumate în timpul zilei, pentru ca preparatele să funcționeze în mod optim.
După American College of Emergency Physicians
Articole relaționate:
Serviciul de urgenţă ar putea fi privatizat pe un termen de cel puţin 25 de ani
Serviciul AVIASAN va deveni o subdiviziune a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă