Colegii prietenoși de la locul de muncă au un rol important în prevenirea îmbolnăvirilor de diabet de tip 2. Un studiu făcut de cercetători de la Universitatea Tel Aviv, Israel, arată că persoanele care au un serviciu stresant și colegi de muncă neprietenoși  sunt mult mai predispuși să facă diabet, scrie Daily Mail.

Cercetările au demonstrat că relațiile de muncă pozitive  reduc cu 22 la sută riscul de a contacta această boală. Totodată angajații care cred că sunt suprasolicitați sau cei care au impresia că nu muncesc suficient, au cu 18 la sută mai multe șanse de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2. Cercetarea a fost efectuată pe un număr de 5.843 de persoane. Niciuna dintre acestea nu suferea de diabet la începutul cercetării. După 41 de luni, cât a durat cercetarea, 182 persoane s-au îmbolnăvit.

În concluzie, cercetătorii susțin că volumul de muncă nu este factorul principal al gradului de satisfacție și sănătate al angajaților. În opinia lor, șefii ar trebui să se asigure în primul rând că subalternii primesc susținere și sunt apreciați.