Redactor: Ina Guțu

Te-ai gândit vreodată că omizile, gândacii și furnicile ar putea să aibă efecte terapeutice? Un raport întocmit de experții Națiunilor Unite arată că insectele au un rol important în combaterea obezității, scrie Reuters. 

Peste 1.900 de specii de insecte sunt folosite în industria alimentară în întreaga lume, majoritatea dintre acestea în Africa și Asia. În ultima perioadă apar tot mai multe restaurante și în Europa sau Statele Unite ale Americii, care prepară și servesc clienților astfel de ”delicatese”.

Autorii studiului susțin că majoritatea insectelor conțin aceeași cantitate de proteine, minerale și grăsimi sănătoase, recomandate de medici pentru diete echilibrate. Totodată, producția de insecte nu este costisitoare, protejează mediul, deoarece nu produce gaze cu efect de seră, și poate asigura o hrană sănătoasă pentru un număr mare de persoane, susțin specialiștii.

Potrivit Națiunilor Unite, în prezent peste 500 de milioane de persoane sunt afectate de obezitate, un număr dublu față de anul 1980.

Începând cu anul 2000 Organizația Națiunilor Unite a demarat  un șir de programe pentru promovarea consumului de insecte, care includ cercetarea aportului alimentar, comunicare și ajutoare pentru țările care doresc să dezvolte entomofagia (consumul de insecte).