Autor: Irina Papuc

Un bodybuilder obsedat a murit în urma unui consum exagerat de steroizi și după ce a revenit la ocupația sa, chiar dacă a suferit două atacuri de cord și trei atacuri vasculare cerebrale.

La vârsta de doar 20 de ani, un culturist britanic, care trecuse prin două atacuri de cord și trei cerebrale, a murit din cauza consumului excesiv de steroizi. El a ignorat recomandările medicilor de a se opri din această activitate.

Daily Mail scrie că doctorii i-au spus lui Oli Cooney încă la vârsta de 18 ani că își pune viața în pericol dacă întrece limitele în ceea ce privește greutatea halterelor, dar el nu asculta, spunând familiei sale că este „invincibil”.

În cadrul unei ședințe de judecată bunica lui afirma că Oli consuma în mod deschis steroizi de la 16 ani, pentru că dorea să vadă schimbări ale corpului.

Totodată, el obișnuia să consume și alte suplimente, pentru consolidarea condiției sale fizice, inclusiv lapte de ciulin. Astfel, fusese diagnosticat cu grave tulburări ale inimii, în urma unui control medical.

Chiar dacă la un moment dat nu mai luase steroizii anabolici, daunele create inimii erau pe termen lung și aproape irecuperabile. Totuși, trecând prin două atacuri de cord și trei cerebrale, tratamentul cu fizioterapie a avut efect. Chiar și așa, medicii i-au recomandat să nu se întoarcă în sala de sport, însă el nu i-a ascultat.

Pe 22 septembrie anul trecut, Oli Cooney se întorcea din oraș cu un taxi, trecând pe la un prieten. În timp ce alerga spre mașină câteva minute mai târziu, el s-a prăbușit. A fost declarat mort la scurt timp de la internare în spitalul din localitate.

După acest caz, părinții tânărului culturist vor ca băieții de aceeași vârstă să înțeleagă mesajul că steroizii pot ucide. „Oli avea o pasiune nebună față de bodybuilding, însă din păcate aceasta l-a ucis. Noi n-am dori nimănui să treacă prin infernul pe care l-a cunoscut fiul nostru”, a spus tatăl lui Oli Cooney.

Potrivit medicilor britanici, majoritatea culturiștilor își injectează substanțele anabolice în mușchi, însă steroizii mai pot fi consumați în forme de pastile sau aplicate pe piele, în formă de gel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole relaționate:

Tot mai mulți bărbați „înghit” vitamine și suplimente alimentare