Autor: Sorina Bujarov

Și-a găsit sfârșitul în curtea Spitalului municipal „Sf. Treime” din Chișinău. Este vorba despre o femeie de aproximativ 40 de ani, a cărei identitate nu a fost deocamdată stabilită. Potrivit martorilor, victima a zăcut pe un scaun din fața instituției mai bine de o oră, fără să primească ajutor medical. Aceasta, cu toate că medicii au fost anunțați despre faptul că o femeie stă fără mișcare în fața spitalului.

Pe de altă parte, responsabilii spitalului spun că au aflat prea târziu despre faptul că femeia se simte rău, iar când au mers la fața locului, aceasta era deja fără suflare, informează Jurnal TV.

Totul s-a petrecut în această dimineață. Trecătorii au anunțat medicii că o femeie zace pe una din băncile din fața instituției medicale, iar imediat ce aceștia ar fi aflat, ei ar fi mers să-i acorde ajutor medical femeii, dar ar fi fost prea târziu.

„Eu am fost în gardă de la ora 8.30. Am fost chemată, dar am fost și am depistat doar decesul. Noi nu am văzut femeia în viață. Când am examinat-o, ea deja nu mai trăia. Poate a fost moarte subită”, susține Irina Straist –Vurlat, medic internist la Spitalul municipal „Sf. Treime”.

Pe de altă parte, martorii spun că medicii ar fi intervenit peste mai bine de o oră și jumătate, după ce au fost anunțați.

„Eu le-am spus medicilor, cum poți să nu observi o femeie care stă de o oră și jumătate aproape moartă pe scaunul din curtea instituției. Toți au observat femeia, dar nimănui nu i-a păsat de ea”, susține unul din martori.

Oamenii legii au pornit o anchetă și urmează să determine cauza decesului femeii și dacă medicii au intervenit de urgență. 

 Doctorii i-au spus că are cancer, apoi TBC și HIV, ca pe urmă să afle că nu are niciuna dintre aceste maladii. Experiența teribilă prin care a trecut un bărbat 

„Deocamdată identitatea femeii nu a fost stabilită. Știm însă că aceasta are o vârstă între 40 și 45 de ani. Ea nu avea un loc permanent de trai. Așteptăm rezultatele expertizei medico-legale pentru a afla cauza decesului, însă semne vizibile de moarte violentă nu au fost depistate pe suprafața corpului”, afirmă Lucia Gnatiuc, ofițer de presă la Direcția Poliție Municipală.

Solicitată de jurnaliști, vicedirectorul medical al instituției medicale, Galina  Zavatin a declarat că pe acest caz va fi pornită o anchetă internă pentru a stabili dacă medicii au intervenit la timp. 

 

 Articole relaționate:

Aproape jumătate din moldoveni nu ar depune vreo plângere, dacă li s-ar cere bani suplimentari pentru serviciile medicale 

Un medic a fost condamnat la închisoare, după ce a stabilit un diagnostic incorect unei tinere care a murit