Redactor: Irina Papuc

Un băiețel născut cu două găuri în inimă incompatibile cu viața și-a sărbătorit prima zi de naștere. Totul datorită unei inimi de vacă.

Ruben Weber-Jackson,din Beverley ,Yorkshire nu putea respira din cauza găurilor, însă, după două operații complicate, acestea au fost acoperite cu țesut de la inima unei vaci, scrie Daily Mail.

Când Ruben s-a născut părinții lui credeau că este un copil perfect sănătos.  „Mi-aduc aminte că dormea mult și era foarte calm. Ulterior, am observat că avea ochii umflați și buzele puțin violet”, povestește Petra, mama copilului.

După două săptămâni și două zile a observat că respirația lui era neobișnuită. S-a speriat și l-a dus la Hull Royal Infirmary.

În urma investigațiilor s-a stabilit că Ruben avea două găuri în inimă și o îngustare a aortei. Aceasta înseamnă că circulația era grav compromisă. Imediat a fost transferat pentru operație pe cord deschis.

Pentru a doua intervenție, doctorii au utilizat țesutul de la inima unei vaci, procedura fiind cunoscută ca „plasture pericardic” de bovine. Datorită acestei intervenții Ruben trăiește și a ajuns la prima lui zi de naștere.

„Nu trece o zi fără să mă gândesc cât de diferită putea fi viața noastră fără el și cât de aproape eram ca să-l pierdem. De-a lungul timpului, oamenii îmi tot spuneau că n-ar fi putut fi atât de puternici ca mine. Dar adevărul este că nu știi cât de puternic poți fi până când te pomenești într-o situație că nu ai de ales”, a mai spus jurnaliștilor Petra, mama lui Ruben.

 

█  Articole relaționate:

Sunt în creștere formele grave de spina bifida. „De vină sunt infecțiile” 

Statistici îngrijorătoare: Tot mai mulți copii se nasc bolnavi 

Chirurgii moldoveni nu sunt pregătiți să facă operații de transplant pentru copii