Savanții anunță: șefii sunt cei mai puțin expuși riscului de a se îngrășa. În schimb, potrivit cercetătorilor britanici, funcționarii publici, profesorii și inginerii sunt în topul celor care prind cu ușurință kilograme în plus. La celălalt pol sunt muncitorii și oamenii de știință, arată rezultatele unui studiu, citat de Daily Mail.

Printre angajații din domeniul administrativ, recepționerii sunt cei mai predispuși la îngrășare. Printre cauze au fost enumerate automatele cu dulciuri și băuturi din oficii, dar și biscuiții mâncați la repezeală.

Studiul, realizat pe un număr de 3.700 de angajați din Marea Britanie, constată că 55 la sută dintre salariați se consider supraponderali.

Conform rezultatelor acestuia, peste 40 la sută dintre angajați au adunat kilograme din cauza postului de muncă pe care îl au. 59 la sută s-au îngrășat după angajare cu peste 5 kilograme, iar o treime au acumulat peste 10 kilograme.

Cercetătorii au făcut și un top al profesiilor cele mai expuse riscului:

  1. Funcționar –69%
  2. Inginer – 56%
  3. Profesor – 51%
  4. Soră medicală – 51%
  5. Tehnician IT – 51%
  6. Avocat – 48%
  7. Muncitor – 45 %
  8. Om de știință  39%

Studiul a arătat că persoanele care s-au îngrășat la serviciu au fost supuse unor condiții de stres și au stat ore în șir în fața computerelor. Pe lângă asta, majoritatea lor au ales să comande mâncare fast food la birou, în loc să ia prânzul în oraș. Rezultatele sondajului mai arată că o treime din angajați dispun la firmă de săli de antrenament și gimnastică, însă doar 36 la sută dintre aceștia profită de ele.

Paradoxal, sunt și oameni care au reușit să slăbească. 16 la sută din cei 3.700 de angajași chestionați susțin că au pierdut în greutate la actualul loc de muncă.