Redactor: Virginia Dumitraș

Dottie Bringle, lucrează la spitalul Mercy Spitalul Sf. Ioan din Joplin,  Missouri. În luna mai ea a plecat în vacanță, dar și-a schimbat planurile atunci când a aflat că statul american a fost lovit de o tornadă devastatoare. S-a grăbit acasă, dar spitalul în care lucra era distrus. Totuși toate informațiile medicale ale pacienților erau în siguranță și asta pentru că acestea au fost stocate într-un dosar electronic de sănătate. Femeia povestește că atunci când spitalul Sf. Ioan a trecut la dosarele electronice de sănătate a fost un proces oarecum copleșitor și au avut nevoie de mult timp. Au avut loc traininguri pentru ca personalul spitalului să fie bine pregătit, înainte de a da startul utilizării acestora.

„Nu eram sigură. Știam că dosarele electronice de sănătate erau importante pentru siguranța pacientului, dar credeam că procesul de tranziție va încetini îngrijirea pacientului. Apoi, ne-a lovit furtuna, informațiile medicale de pe hârtie zburau în aer, prin toată comunitatea”, povestește Dottie Bringle potrivit HealthIT.

█ Povestea femeii care a aflat că soțul ei are cancer. „Viața lui ar fi fost mai bună și ar fi trăit mai mult dacă avea dosar personal de sănătate”

Ne-a fost distrus spitalul, nu și dosarele de sănătate

„În acea situație, datorită unui cort mobil construit de către armata, având dosarele electronice de sănătate am reușit să:

-         Să evaluăm toți pacienții care au fost în spitalul nostru. După ce a lovit tornada am reușit să localizăm destul de repede fiecare pacient.

-         Să transmitem datele pacientului către alte instituții. Este vorba de informații medicale anterioare și actuale.

Acest lucru a fost important mai ales pentru spitalul cu care colaborăm,  unde au fost transferați  mulți dintre pacienții noștri. Îngrijirea pacienților ar fi fost foarte dificilă fără dosare electronice de sănătate. Această experiență a schimbat mentalitatea oamenilor - 99 la sută dintre oamenii din comunitate au încredere în acest dosar. Poate fi o tranziție dificilă, dar cred că dosarele electronice de sănătate oferă accesul rapid și ușor la datele privind informațiile pacientului, ceea ce permite oferirea unor servicii de îngrijire de calitate”, a menționat în concluzie doctorul Dottie Bringle. 

 

 

 Articole relaționate:

De ce avem nevoie de dosarul electronic de sănătate

Ce este dosarul electronic de sănătate și ce facilități prevede acesta, față de fișa medicală electronică sau cartela medicală pe hârtie 

Ce informații puteți stoca în Dosarul electronic de sănătate