Autor: Irina Papuc

Ion Ababii deține în continuarea funcția de rector al Universității de Medicină, după ce a fost reales ieri cu 89 de voturi pro și unul nevalid. 

Din cei 101 de mebri ai Senatului au fost prezenți 90. Candidatura lui Ababii a fost acceptată cu 89 de voturi pro, iar unul a fost declarat nevalid din cauza procedurii greșite de votare.

În cadrul ședinței, Ion Ababii a prezentat un program managerial pe care intenţionează să-l aplice în următorii patru ani de guvernare universitară. El a declareat că va insista „asupra dezvoltării mecanismelor de autonomie universitară cu descentralizarea managementului instituţional, prin sporirea competenţelor şi responsabilităţilor tuturor subdiviziunilor universitare”. Un alt obiectiv este perfecţionarea programele de studii și adaptarea acestora la programele europene. Totodată, ar urma să fie acordată o atenție deosebită formelor de instruire postuniversitară, se anunță într-un comunicat plasat pe site-ul instituției.

”Vom susţine perfecţionarea cadrelor științifico-didactice tinere și activitatea de cercetare a studenţilor, rezidenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor prin organizarea stagiilor peste hotare. De asemenea, vom promova un management eficient privind drepturile de proprietate intelectuală și de transfer tehnologic, inclusiv prin utilizarea softurilor antiplagiat”, a precizat Ababii în fața membrilor Senatului.

Senatul Universității a acordat vot de încredere lui Ion Ababii pentru următorii patru ani. Ion Ababii a deținut funcția de ministru al Sănătății din 2005 până în 2008. 

 

  Articole relaționate:

Șapte studenți de la medicină au obținut bursa Erasmus Mundus și vor pleca la studii peste hotare. „Vreau să învăț și să revin în Moldova, pentru că la noi este mai mult de lucru decât în alte țări“ 

Două clinici universitare ar putea fi lichidate și incluse într-un Centru medical universitar. „Cei care știu multe dorm rău noaptea” 

La Chișinău va fi înființat un centru științific de cercetare clinică și de laborator