Autor: Sorina David

Zeci de kilograme de carne de vită și porc comercializate pe piața din Chișinău și Strășeni nu corespundeau normelor sanitare. Oamenii legii au descoperit această fraudă după ce au efectuat mai multe percheziții la o întreprindere din orașul Strășeni, specializată în comercializarea cu amănuntul a cărnii de porcină și bovină. S-a dovedit însă că carnea vândută în acest magazin era cumpărată, de fapt, din Chișinău.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, cele 60 de kilograme de carne de vită și porc scoase la vânzare de către agentul economic din Strășeni nu aveau acte de proveniență a mărfii, certificatul de calitate a produsului și autorizația sanitar-veterinară. Pe lângă aceasta, carnea nu era păstrată în condiții sanitare, iar agentul economic nici nu avea autorizație de funcționare. Mai mult, proprietara magazinului a încălcat și regulile de exploatare a mașinii de casă și control.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție, magazinul din Strășeni unde era păstrată și comercializată ilegal carne de porc și vită lucrează deja de doi ani, iar proprietarul acestuia este o femeie în vârstă de de 53 de ani.

Oamenii legii precizează că cele 60 de kilograme de carne găsite la magazinul de carne din Strășeni au fost confiscate, iar proprietarul întreprinderii riscă o amendă de până la 10 mii de lei.

Acesta nu e singurul caz de acest gen. Amintim că acum două luni poliția a identificat două tone de carne fără acte de proveniență și păstrate în condiții insalubre. Produsele urmau să fie distribuite în piețele și magazinele din Chișinău, însă oamenii legii au confiscat produsele. 

 

█ Articole relaționate:

Peste o mie de şcoli şi grădiniţe din Moldova nu respectă normele sanitare de păstrare a alimentelor destinate copiilor 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni 

Bacteriile rezistente la antibiotice se pot transmite prin contactul direct cu animalele infectate, dar și prin consumul de carne