Autor: Sorina David

Două persoane suspecte că ar fi contractat virusul Ebola au sosit pe aeroportul din Chișinău azi dimineață. Este vorba despre doi cetățeni ai Japoniei. Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul efectuării scanării prin sistemul automatizat de detectare a temperaturii febrile (termoscaner), polițiștii de frontieră au constatat că acestea au febră. Veneau din Japonia, cu trecere prin Instabul. Ulterior s-a constatat că ambii au muncit și au locuit o perioadă în Africa de Sud. 

După ce au fost interogați de către inspectorii de frontieră, cei doi japonezi au recunoscut că au probleme de sănătate de mai mult timp. Aceștia au mai mărturisit că la întoarcerea lor din Africa de Sud în Japonia, la fel, se simţeau rău și au apelat la ajutorul medicilor. Acolo au efectuat analizele necesare pentru depistarea virusului Ebola, însă nu au așteptat rezultatele.

„Au spus că se simțeau rău încă din Japonia, unde au dat mai multe teste pentru a depista Ebola”, a declarat pentru Sănătate Info, Raisa Novițchi, ofițer de presă la Poliția de Frontieră

Aceasta  mai spune că Poliţia de Frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău a  izolat imediat persoanele și a chemat serviciul epidimiologic. Acum, ambele persoane se află sub supravegherea specialiștilor în sănătate publică.

„Da, sunt suspecți, dar vom afla cu siguranță după ce vom efectua toate investigațiile necesare. Alte detalii nu avem, decât că au febră și au fost în Africa de Sud. Din aceste motive au și fost suspectați de Ebola. Până nu se confirmă informațiile că sunt infectați cu Ebola, nu trebuie de creat panică”, a declarat pentru Sănătate Info, Mihai Pâslă, directorul Centrului Național de Sănătate Publică.

În prezent persoanele au fost preluate de serviciul medical de urgenţă al Centrului Național de Sănătate Publică pentru efectuarea analizelor şi testelor relevante. În scurt timp, acesta va informa dacă se confirmă cazurile de Ebola sau este vorba despre o alarmă falsă. 

 

█  Articole relaționate: 

Medicamente experimentale ar putea fi folosite în tratarea virusului Ebola. În timp numărul decedaților trece de 900 

Alertă falsă! Medicii români infirmă posibilitatea unei infecții cu Ebola pe teritoriul țării 

Pentru prima dată, Ebola a fost învinsă. Astăzi va fi externat primul pacient care a fost tratat de Ebola