Redactor: Virginia Dumitraș

Nu doar adulții se pot răsfăța, ci și bebelușii. Serviciile spa pentru micuți par să fie la mare căutare. Asta pentru că la o astfel de ședință bebelușii se pot relaxa, se pot distra în apă și primesc un masaj profesionist.

Procesul este pe cât de simplu pe atât de plăcut pentru bebeluși. Micuții stau în propria lor piscină în care apa are o temperatură controlată, micuțul se poate mișca prin apă, iar în jurul gâtului are fixat un colac care-l ajută să plutească și să se mențină la suprafață.

Potrivit fondatorului unui astfel de spa în Marea Britanie, o zi de răsfăț pentru micuți are mai multe beneficii. Laura Sevenus, în vârstă de 68 de ani, e convinsă că o sesiune de jumătate de oră poate ajuta copiii să doarmă mai liniștit sau îi poate scăpa de boli tipice precum colicii.

La fel ca un spa obișnuit, și cele pentru copii au recepția care este ca o oază calmă de pereți albi, canapele confortabile și muzică liniștitoare. Există chiar și o cameră specială echipată cu scaune confortabile și perne pentru alăptare, scrie Daily Mail

█ Primul terci inclus în meniul bebeluşilor. Experții le recomandă pe cele fără gluten 

O naștere dificilă, de exemplu, ar putea face un copil mai sensibil la atingere umană. Felix cu siguranță se încadrează în această categorie: a apărut cu 11 zile mai târziu, a venit pe lume prin cezariană făcută de urgență.

„Nu a fost chiar un început calm și pozitiv așa cum mi-am imaginat eu pentru el. Poate un pic de spa este ceea de ce are nevoie. Mi-e teamă că este un pic prea mic pentru o astfel de experiență, dar am fost asigurată că la acest spa au fost și bebeluși care aveau câteva zile după naștere. În plus, apa  este ca acasă pentru ei, după ce au stat nouă luni în uter“, povestește una dintre mămicile care a apelat la astfel de servicii.

Helene, în vârstă de 36, și Monisha, în vârstă de 33 sunt sigure de importanța acestor servicii pentru bebelușii lor de cinci și respectiv de șase luni, cu care vin aici o dată pe săptămână.  „Ei dorm nemaipomenit de bine de fiecare dată când venim aici și par a fi mai relaxați“, susține Helene.

Nu este singura procedură de care beneficiază cei mici. Bebelușii primesc și masaj la spate sau în partea de sus a feselor - o zonă în care copiii adună tensiune din cauza plânsului. 

 

 Articole relaționate: 

Regimul alimentar echilibrat pentru viitoarele mămici 

De ce laptele mamei este cel mai bun aliment pentru bebelușul tău