Redactor: Irina Papuc

O tânără însărcinată și fătul ei au decedat zilele trecute la Institutul Mamei și Copilului. Cazul este unul misterios, întrucât nu se cunoaște ce s-a întâmplat de fapt. Doctorii au emis pentru presă prima versiune, precum că aceasta ar fi fost internată în spitalul din Ungheni cu intoxicație alcoolică. Părinții se jură că ea nu consumase alcool și sunt gata să dea doctorii în judecată.

Tânăra avea numai 21 de ani și era însărcinată în luna a opta. Prima oară ea a fost internată la Spitalul raional Ungheni. Doctorii au povestit pentru presă că ea acuza dureri abdominale și greață. Versiunea părinților este cu totul alta.

„Medicul Moraru era beat. I-a dat numai niște vitamine. Nu se uita nimeni la ea, deși avea febră. Am luat-o acasă, dar când am ajuns a început a vomita”, a povestit mama fetei, pentru Pro TV.  Ea spune că fata ei abia a gustat din lichiorul adus de fratele ei, de la Moscova.

După ce starea fetei s-a agravat, medicii de la Ungheni au chemat Aviassan-ul și au transferat-o la Institutul Mamei și Copilului. Aceștia erau siguri că fătul este viu încă. Aici însă se pare că marea grijă a doctorilor a fost o apendicită pe care ar fi diagnosticat-o la tânără. În loc să recurgă la cezariană, aceștia au trimis-o la Spitalul de Urgență, pentru intervenție de înlăturare a apendicelui. Aici doctorii au descoperit că fătul era mort.

„Nu avea patologie de profil chirurgical”

 Șase luni de tăcere. Mama unui copil decedat după o operație la spital nu știe nici astăzi cine se face vinovat de moartea lui. „Mi-au zis să iert, dacă cred în Dumnezeu” 

„Când ne-au văzut doctorii de la Urgență au spus să fie dusă în reanimare și că doctorii de la Institutul Mamei și Copilului au vrut să scape de ea, iar ei nu vor să ajungă la închisoare. Cu copilul mort în ea au ținut-o până dimineața”, mai povestește mama fetei, Larisa Mahu.

Tânără a fost astfel transferată la Institutul Mamei și Copilului din nou pentru operație de cezariană. Ea însă n-a supraviețuit, după declanșarea unui sindrom de necoagulare a sângelui. Ea a decedat la scurt timp. Medicii sunt siguri că fătul a decedat de la o intoxicație, dar susțin că nu cunosc când a survenit decesul intrauterin.

Directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu, ne-a confirmat că gravida nu avea nicio patologie cu profil chirurgical, din acest motiv ea a fost transferată din nou la instituția de profil, adică la Institutul Mamei și Copilului.

Nici Lidia Crăciun, directoarea spitalului din Ungheni, nici Ștefan Gațcan, directorul Institutului Mamei și Copilului nu au răspuns la apelurile noastre pentru a explica situația.

Părinții tinerei sunt deciși să dea în judecată doctorii responsabili pentru moartea fătului și a fetei lor.

  

 Articole relaționate:

 

Greșeli în lanț. Un tânăr a murit la spital după ce medicii l-au ignorat ore în șir, crezând că nu e un caz grav. Acesta făcuse atac vascular cerebral și nici măcar nu mai putea vorbi 

 

Un copil de 1 an și opt luni a decedat la Institutul Mamei și Copilului. Părinții acuză doctorii

 

Doctorii de la Institutul Mamei și Copilului sunt acuzați de malpraxis. O familie din Călărași și-a luat copilul mort acasă, iar femeia care l-a născut a pierdut doi litri de sânge