Redactor: Ina Guțu

Produsele modificate genetic provoacă leucemie și anemie. Potrivit unui recent studiu, genele folosite la crearea unor plante rezistente la insecte au un efect nociv asupra celulelor sangvine și celor a măduvei osoase. Chiar și în cantități foarte mici, produsele modificate genetic afectează organismul, scrie Natural News.

Publicat în revista de specialitate Journal of Hematology & Thromboembolic Diseases, studiul cercetătorilor de la  Institutul de Științe din  Brazilia arată că toxinele Bacillus thuringiensis sau, altfel zis, Bt, utilizate în unele plante modificate genetic, distrug globulele roșii ale sângelui uman, reproducând în schimb globule albe.

Bacillus thuringiensis este o bacterie care trăieşte în sol şi care în anii `60 a fost folosită de fermieri pentru distrugerea insectelor care afectează culturile agricole. În ultimul timp, însă, acest microorganism este utilizat pentru obținerea fructelor și legumelor modificate genetic.Medicii de la Spitalul Universitar Sherbrooke din Quebec, Canada, au descoperit prezența toxinei Bt în cazul a 27 femei însărcinate din 30 studiate. În 80 la sută din aceste cazuri, specialiștii au depistat insecticidul și în sângele din cordonul ombilical al fătului. Totodată, toxina Bt a fost depistată și în cazul a 67 la sută dintre cele 39 de femei neînsărcinate, care de asemenea au fost studiate.

Era deja cunoscut faptul că Bacillus thuringiensis poate provoca tumori maligne, autism sau alergii alimentare severe,  acum însă s-a demonstrat că produsele modificate genetic pot fi o cauză importantă a leucemiei și anemiei, adaugă Natural News.