Autor: Irina Papuc

Directorul Centrului Medicilor de Familie din Drochia, Ludmila Scorțescu, este cercetată pentru trafic de influență, după ce ar fi adunat de la medici bani, pentru a „convinge“ o comisie să acrediteze instituția pe care o conduce.

Procuratura anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul acesteia în instanţa de judecată, pentru examinare.

Femeia va apărea în faţa magistraților sub acuzaţia de trafic de influenţă. Procurorii o învinuiesc pe șefa medicilor de familie din Drochia că, în perioada lunii mai, a colectat de la subalternii săi suma totală de aproximativ 35 de mii de lei, pe care urma să-i ofere membrilor Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, în schimbul acreditării Centrului de la Drochia.

Potrivit procurorilor, în biroul directoarei ar fi fost găsite liste cu sumele obținute de la medici şi asistente medicale, care variau între 200 şi 500 de lei.

Solicitată de Sănătate INFO, Ludmila Scorțescu a refuzat să facă orice declarații, menționând doar că se află în concediu de boală.