Redactor: Irina Papuc

Directorii executivi și o echipă de medici de la un spital provincia chineză Shaanxi au fost pedepsiți, pentru că și-au făcut poze lângă pacienți aparent inconștienți, aflați după intervenții chirurgicale.

Fotografiile au apărut recent pe Sina Weibo, un site de microblogging din China. Medicii, dar și asistentele medicale pozează în grup lângă pacienții inconștienți. Un doctor face semnul V, gest care semnifică mulțumire, iar unul dintre doctori stă aplecat spre pacient și efectuează niște proceduri, scrie CNN. Fotografiile au fost realizate în luna august, iar Biroul de Sănătate Publică din Xi'an a luat măsuri, interzicând la trei directori să se ocupe de treburi administrative. Restul personalului din imagine au primit mustrări și le-a fost oprită plata pentru trei luni. Spitalul a emis o declarație publică, prezentând scuzele de rigoare.

„Membrii echipei noastre au neglijat posibilele consecințe negative ale acțiunilor lor. Vom efectua o în analiză aprofundată a incidentului”,  se mai arată în declarație. Între timp, fotografiile au declanșat o reacție pe platformele de microblogging din China. Bloggerii au condamnat lipsa de etică profesională a medicilor.

„Ei acționează deloc profesionist și tratează suferința pacienților ca pe o glumă. Cum poți face un selfie într-un moment ca acesta?, s-a întrebat un utilizator. Alții și-au exprimat simpatia pentru lucrătorii medicali.

„Și doctorii sunt oameni. Nu cred că există ceva în neregulă, dacă doresc să facă o fotografie, pentru a sărbători după o intervenție chirurgicală lungă și de succes. Ar trebui să analizăm rațional aceste lucruri și să renunțăm la limitări”, au comentat alții.

 

 Articole relaționate:

Unul din 500 de pacienți din lume se trezește pe masa de operații 

Chirurgii „uită” în corpurile pacienților diverse instrumente chirurgicale sau alte obiecte, de aproximativ 6 mii de ori pe an

Operațiile în zilele de week-end sunt mai riscante, decât cele realizate la începutul săptămânii