Redactor: Irina Papuc

Un copil de doi ani din satul Cărpineni a decedat în ambulanță, drum spre spital, după ce ar fi dezvoltat meningită, iar medicii nu și-au dat seama de acest lucru. Părinții, răvășiți de durere, acuză medicii din sat de incompetență.

Copilul s-a stins duminică sub ochii mamei, în ambulanţă, în drum spre spitalul raional. Mama copilului spune că sâmbătă dimineaţa a observat că micuţa avea febră. Starea ei s-a înrăutăţit, așa că femeia a sunat la spitalul din sat unde i s-a spus că ambulanţa nu este disponibilă. Spre seară, când a văzut că fetiţa se simte şi mai rău, a chemat din nou ambulanţa, care a dus copilul la spital, anunță Jurnal TV.

Doctorii de aici au constatat că ar fi vorba despre o viroză şi i-au făcut copilului o injecţie, iar apoi l-au internat. Starea fetiței însă a continuat să se înrăutățească, de aceea părinții au insistat ca ea să fie dusă la spitalul raional. 

„Când m-am trezit fata mea era vânătă. M-am dus să scol sora medicală. Ea o zis că o să-i treacă și a chemat medicul. I-au pus niște injecții, dar nu mai avea rost. O zis să ne ducem la spitalul din Hâncești. Înainte de a ajunge acolo fata mea era moartă deja”, povestește Irina, mama copilei.

De cealaltă parte, medicii de la spitalul din Cărpineni dau asigurări că au făcut tot ce au putut pentru a salva fetița. „Copilul avea febră 40 când a fost adus. I-am acordat primul ajutor, cu antipiretice. O început să-i apară erupții hemoragice pe piele, care sunt caracteristice unei infecții fulminante – infecția meningococică. Copilul poate muri în câteva ore”, se apără medicul din localitate, Natalia Schipschi.

Se presupune să fetița făcuse meningită, dar simptomele n-au fost recunoscute la timp de către doctori. Părinții spun că vor să tragă medicii la răspundere, astfel ca alți copii să nu mai moară.

 

 Articole relaționate:

Medicii de la Urgență, acuzați de malpraxis. O tânără de 29 de ani ar fi decedat în urma unor puncții. Doctorii spun însă că decesul a survenit din alte motive 

CAMPANIE// Răspunderea pentru malpraxis. Cazul unei tinere de 22 de ani care a murit după ce a făcut stop cardio-respirator. Cine se face vinovat 

CAMPANIE// Unul face, altul răspunde. Spitalele și doctorii se acționează în judecată unii pe alții, în lipsa unei legi care să prevadă clar cine și când răspunde în caz de malpraxis