Redactor: Irina Papuc

Condiții inacceptabile la spitalul din Comrat. Mamele și nou- născuții sunt nevoiți să suporte aerul greu și umed din încăperi din cauza mucegaiului de pe pereți. Mai mult, secțiile sunt insalubre și dotate insuficient,transmite portalul gagauzinfo.md.

Astfel, tinerele mame își alăptează copiii în saloane cu pereții plini de mucegai.
„Personalul este minunat, se comportă frumos cu noi. Totul este bine, dar ar fi de dorit să fie condiții mai bune“, se plânge Tatiana Kirsovo, una din paciente. Mămicile sunt nemulțumite și de faptul că în spital nu există un duș funcțional.

Angajații spitalului spun că în secție sunt efectuate reparații anual, dar că aceasta ar fi o soluție temporară, deoarece toamna și primăvara mucegaiul apare din nou.

„Din 2007 avem această problemă. Noi spălăm pereții de mucegai cu soluții speciale atunci când toți pacienții sunt externați, dar, din păcate, acest mucegai a pătruns prin perete", recunoaște șefa maternității, Liubov Stoikova.

Cu toate acestea conducerea direcției Construcții din Comrat susține că nu au știut până acum în ce condiții sunt tratați micuții, dar au promis că vor soluționa problema în acel mai scurt timp, iar un deputat a promis să scrie o plângere  și Ministerului Sănătății de la Chișinău.