Redactor: Irina Papuc

Un asistent medical este acuzat că ar fi ucis trei pacienți și i-a otrăvit cu insulină pe alți 18. Ulterior s-a dovedit că acesta își alegea victimele la întâmplare, cazul provocând panică în spital.

Victorino Chua, un asistent medical în vârstă de 49 de ani din Filipine care a lucrat la Stepping Hill Hospital din Marea Britanie a ucis trei pacienți prin contaminarea soluției fiziologice administrată acestora sau prin modificarea dozelor de medicamente prescrise de către doctori.

Lucrătorul medical, de origine filipineză este acuzat de uciderea lui Tracey Arden, de 44 de ani, Arnold Lancaster, în vârstă de 71 de ani și lui Derek Weaver, în vârstă de 83 de ani. Crimele au avut loc în iulie 2011, scrie The Independent.

Avocatul urmăririi penale, Peter Wright, a declarat la Manchester Crown Court că 21 de pacienți au avut de suferit ca urmare a „otrăvitorului”

O parte dintre pacienți s-au recuperat complet, însă unul dintre ei, în vârstă de 41 de ani, Grant Misell, a suferit o leziune puternică a creierului din cauza unui episod hipoglicemic, declanșat de insulină.

Panica a început să crească după ce una dintre paciente, Zubia Aslam, în vârstă de 24 de ani a fost otrăvită cu insulină, iar soluția fiziologică care i se administra s-a dovedit a fi, la fel, contaminată. „Frica a început să se răspândească ca focul prin spital”, a spus Wright.

Victorino Chua, care este căsătorit și este tată a doi copii, era de serviciu atunci când prima pacientă, Josephine Walsh, s-a îmbolnăvit brusc. Alții 17 au avut episoade bruște și neașteptate de hipoglicemie, dar care dispăreau de fiecare dată când Chua pleca din secție.

După acest caz, măsurile de securitate au fost îmbunătățite. Procesul, care este de așteptat să dureze până la patru luni, continuă.

 

█ Articole relaționate:

Scandal cu învinuiri de malpraxis. Medicii au făcut operații de înlocuiri de șold cu implanturi meșterite din bucăți de la diferite dispozitive 

CAMPANIE// Un spital, implicat într-un proces de malpraxis, după ce din instituție au fost furate medicamente esențiale