Autor: Sorina Bujarov

În Republica Moldova se înregistrează tot mai multe cazuri de transportare ilicită de medicamente. Recent, peste 14 mii de cutii cu medicamente anabolice, care urmau să ajungă ilegal pe piața farmaceutică din Israel, au fost interceptate de către vameșii moldoveni. Acesta este deja al patrulea caz din acest an. Lotul de medicamente era ascuns în interiorul unor boxe, care au fost transmise prin poștă, prin intermediul curieratului rapid.

Este vorba despre un lot de comprimate și fiole de preparate anabolice, precum „Danabol”, „Testosteron”, „Parabolan” și „Clenbuterol”. Acestea sunt anabolizante steroidiene, care se administrează cu scopul de a crește masa musculară și pentru a reduce depunerea grăsimilor, fără efort fizic suplimentar.

Medicamentele au fost transmise de către un tânăr în vârstă de 25 de ani din Chișinău. Potrivit Serviciului Vamal, întregul lot a fost reţinut pentru a efectua expertiza de profil, iar colaboratorii vamali din cadrul Secţiei Contracararea Fraudelor Vamale a Biroului Vamal Chişinău investighează cazul. Medicamentele vor fi confiscate și, cel mai probabil, niciodată nu vor ajunge pe piața farmaceutică.

Potrivit datelor prezentate de Serviciul Vamal, de la începutul acestui an s-au înregistrat deja patru cazuri de transportare ilicită a produselor farmaceutice. Doar în ultima săptămână au avut loc două cazuri de acest gen. 

 

█ Articole relaționate:

 Suplimentele alimentare accelerează îmbătrânirea organismului

 Vitamina D, importantă pentru copilul tău

 Suplimentele cu resveratrol luate în timpul sarcinii afectează pancreasul fătului