Autor: Sorina Bujarov

Echipa de medici de la Spitalul Clinic Republican, care a realizat intervenția de apendicectomie tânărului de 21 de ani, decedat după operație, a fost reținută de poliție pentru 72 de ore. Este vorba depre un chirurg, un medic anesteziolog și o asistentă medicală. Informația a fost confirmată pentru Sănătate INFO de către serviciul de presă al Procuraturii Generale. Potrivit Mariei Vieru, lucrătorii medicali au fost reținuți, fiind bănuiți de neglijență în procesul de acordare a asistenței medicale.

Potrivit ofițerului de presă al Poliţiei Capitalei, Adrian Jovmir, dosarul penal pe numele lucrătorilor medicali, reținuți astăzi pentru 72 de ore, a fost deschis după ce părinții tânărului au depus o plângere la poliție.

„A fost pornită o cauză penală, iar medicii care au realizat intervenția chirurgicală au fost reținuți pentru 72 de ore. Cauza penală a fost intentată în baza articolului 213 din Codul Penal, după ce părinții tânărului au depus o plângere la poliție”, a declarat pentru Sănătate INFO, Adrian Jovmir.

Precizăm că articolul 213 din Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoare de până la trei ani, dacă lucrătorii medicali se fac vinovați de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, în urma căruia pacientul decedează sau suferă alte vătămări corporale grave

Amintim că acum trei zile un tânăr în vârstă de doar 21 de ani a decedat după o apendicectomie – operație de extirpare a apendicelui. Potrivit medicilor, deși intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes, tânărul a fost găsit mort în salonul său dimineața. Medicii încă nu știu ce i-ar fi putut provoca decesul băiatului, însă presupun că acesta a suferit un stop cardiac. 

 

█ Citește la aceiași temă:

Deces suspect la Spitalul Republican. Un tânăr de 21 de ani a murit după o operație la apendicită. „E un caz ieșit din comun. De dimineață stăm și ne gândim la aceasta”