Grâu încolțit, vlăstari de floarea soarelui, lucernă ori ridiche sunt doar câteva produse care încet-încet își fac loc în meniurile moldovenilor. Pentru că tendința este destul de proaspătă, unii oameni se alimentează cu semințe germinate și vlăstari din curiozitate, alții și-au făcut din asta stil de viață. Unii au înlocuit carnea cu vlăstarii, iar alții încearcă să le combine. Cert e că toată lumea are un scop: să obțină cât mai multe beneficii pentru organism din consumul acestor „plăntuțe” firave.

Semințele încolțite și vlăstarii se găsesc chiar și în meniurile restaurantelor, cel mai des în salate. De ce nu, dacă și bunicii noștri, de exemplu, au consumat la vremea lor grâu sau ovăz încolțit fără să se gândească că într-o zi acestea vor fi la mare căutare. Specialiștii spun că vlăstarii și germenii conțin de sute de ori mai multe vitamine, decât produsul final, regenerând celule, adăugând energie și chiar vindecând maladii.

Pentru că „moda” germenilor și vlăstarilor prinde contur și interesul este mare,  portalul de știri Sănătate INFO lansează o campanie de informare pe această temă împreună cu Dor de Verde, un producător local de germeni și vlăstari. Campania va dura două săptămâni, timp în care veți afla ce feluri de lăstari și semințe germinate există, cum pot fi crescute în condiții casnice și apoi consumate, ce vitamine, minerale, proteine conțin și cât de folositoare sunt pentru organismul nostru.

Tot prin materialele noastre veți face cunoștință cu oameni care s-au specializat în creșterea germenilor și vlăstarilor, consumatori obișnuiți, vegetarieni și chiar oameni care au scăpat de unele maladii, alimentându-se cu vlăstari de floarea soarelui, ridiche, lucernă și cu germeni de grâu, hrișcă, dovleac ori fasole.