Alexandru Coman nu mai este director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. În cadrul ședinței de Guvern de astăzi Coman a fost eliberat din funcție, iar propus în loc a fost Vladislav Zara. Potrivit ministrului Sănătății Ruxanda Glavan, Zara este potrivit pentru această funcție întrucât a activat în Garda financiară a Ministerului Finanțelor și la Serviciul Vamal.

Zara a mai activat în cadrul unei instituții de stat în calitate de director. Este vorba despre Gări și Stații Auto. Potrivit Ziarului de Gardă, tatăl lui Zara este director de filială la Moldova Agroindbank din Bălți și membru al biroului executiv al PD în Bălți.

Alexandru Coman a deținut funcția de director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din 2013 și a venit din business, deținând funcții de conducere în domeniul petrolier. Acum cinci luni Coman a fost arestat, alături de alți 15 responsabili din Sănătate pentru posibile prejudicii aduse statului prin organizarea unor licitații trucate. Dosarul este în desfășurare la CNA.