Un diagnostic de cancer poate fi de multe ori legat de istoricul medical al familiei, de alegerile privind stilul de viață, dar și de mediul în care locuiți. Este adevărat că nu aveți nicio putere asupra geneticii, dar multe aspecte ce țin de stilul de viață, cum ar fi dieta, menținerea greutății, mișcarea, precum și fumatul, țin direct de alegerile pe care le faceți. Statistica arată că cancerul omoară nemilos zeci de mii de femei, riscurile de cancer fiind diferite în funcție de obiceiurile noastre.

Incidenţa cazurilor de cancer la nivel global s-a mărit foarte mult în ultimii opt ani, crescând de la 12,7 milioane de noi cazuri pe an la 14,1 milioane de noi cazuri. În următorii 20 de ani, se va ajunge la 25 de milioane de cazuri noi de cancer pe an, ceea ce reprezintă o creştere cu 70 de procente.

Tipurile de cancer care fac cele mai multe victime sunt diferite în cazul bărbaților și a femeilor. Citiți materialul integral pe SanoTeca.MD, un ghid complet în sănătate, conceput și dezvoltat de Platforma E-Sănătate.MD.