Vaginita bacteriană este o infecție a vaginului care este cauzată de schimbări  ale anumitor tipuri de bacterii în vagin, ceea ce dereglează microflora normală.  Când vorbim despre microflora normală ne referim la bacteriile (în special, lactobacili), care populează vaginul femeii sănătoase.

Lactobacilii produc peroxid de hidrogen care, dezintegrându-se, cresc aciditatea vaginală (creşte pH-ul mediului vaginal) şi, astfel, previne apariția unor microbi patogeni care nu pot exista într-un mediu acid. Dacă este lăsată netratată, aceasta poate crește riscul pentru infecții cu transmitere sexuala (ITS) și cauza probleme în timpul sarcinii.  Citiți articolul integral pe SanoTeca.MD, un ghid complet în sănătate, conceput și dezvoltat de Platforma E-Sănătate.MD.

Notă! SanoTeca.MD este prima bibliotecă online din Republica Moldova, un produs E-Sănătate.MD. Aceasta conține informații deopotrivă pentru pacienți si medici. Portalul include suport informativ pentru doctori, care pot consulta aici Protocoalele Clinice Naționale, dar și pentru pacienți, care pot consulta online prospectele la cele peste 6.000 de medicamente înregistrate în țara noastră, găsi termeni medicali și articole utile.