Redactor: Ina Guțu

Vă întrebați ce pot avea  în comun o ceașcă de cafea, un bol cu fasole sau pastilele de ibuprofen? Ei bine, toate reduc durerea. Uneori, alimentele sunt chiar mai benefice decât medicamentele, pentru că reușesc să trateze chiar și cauzele durerii. Jurnaliștii de la Fox News au realizat o listă cu alimentele cu proprietăți analgezice.

Cireșele și praful de curcuma, reduc durerile în articulații. Studiile au demonstrat că o tartă cu cireșe poate fi la fel de eficientă în reducerea durerilor din articulații ca și pastilele de ibuprofen. Consumul a aproximativ 45 de cireșe pe zi reduce proteina C reactivă, asociată cu  artrita. În același timp, praful de curcuma reduce, la fel ca și ibuprofenul, durerile în cazul osteoartritei de genunchi.

Ghimbirul, reduce durerile musculare. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care au ridicat greutăți au suferit cu 25 la sută mai puține dureri musculare post-antrenament după ce au consumat ceai de ghimbir, pe o perioadă de 11 zile. Ghimbirul are proprietăți antioxidante, antiimflamatorii și de calmare a durerii.

Fasolea reduce arsurile stomacale. În timp ce fibrele produc gaze în stomac, totodată acestea elimină acidul. Studiile au demonstrat că persoanele care au consumat alimente bogate în fibre, aveau șanse cu 20% mai reduse de a suferi de arsuri gastrointestinale.

Menta și nucile de cocos reduc durerile de stomac. Menta proaspătă și ceaiul de mentă acționează ca un relaxant muscular și are efect carminativ,  reducând crampele și spasmele intestinale. Pentru tratarea diareii, specialiștii recomandă consumul între una și 3 lingurițe de nucă de cocos mărunțită, care are proprietăți antiimflamatorii și antimicrobiene.

De asemenea, potrivit Fox News, nucile, fisticul sau migdalele, reduc crampele premenstruale, în timp ce cafeaua și semințele de bostan reduc durerile de cap, cele cauzate de migrene și calmează nervii.