Autor: Irina Miron

Măsuri sporite de securitate la Soroca, unde acum două zile trei muncitori la o fermă de vite din satul Vădeni au fost diagnosticați cu antrax. Autoritățile au pus sub supraveghere, pe parcursul următoarelor două săptămâni, încă 41 de persoane care s-au aflat în contact cu bovinele infectate.

Directorul adjunct al Centrului Naţional de Sănătate Publică, Stela Gheorghiţă, a declarat pentru Sănătate INFO că acești oamenii vor fi investigaţi minuţios de patru asistenţi medicali din raion, care le vor măsura, de două ori pe zi, temperatura corpului și le vor examina aspectul pielii. „Perioada de incubaţie a acestui tip de antrax este de două săptămâni, de aceea, este absolut necesar să se ducă această evidenţă, iar tratamentul profilactic să fie urmat întocmai pentru a preveni boala”, a precizat Stela Gheorghiţă.

Specialiștii presupun că cele trei persoane diagnosticate cu antrax s-au infectat de la una din bovine întreținute sacrificate la ferma din Vădeni. Unul dintre cei trei muncitori, internați în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, se află în stare gravă, în secţia de reanimare. 

 

Articole relaţionate: