Redactor: Ina Guțu
Electro-hipersensibilitatea sau, altfel spus, alergia la câmpurile electromagnetice emise de telefoanele mobile sau dispozitivele Wi-FI, ar putea deveni ”ciuma secolului XXI”, avertizează oamenii de știință.
Tot mai multe persoane acuză, la nivel mondial, simptomele acestei boli, care se manifestă prin migrene, dureri de stomac, perturbarea activității cardiace și a somnului, depresie, anxietate, oboseală cronică, pierderea memoriei, dificultate de concentrare, slăbiciune, spasme musculare și febră asemănătoare celei produse de gripă.
Directorul renumitei clinici Paracelsus din Elveția, profesorul ThomasRau, este convins că undele electromagnetice pot provoca boli și mai grave, cum ar fi cancer sau Parkinson, scrie dirtyelectricity.ca
Despre riscul, de două ori mai mare, de a dezvolta tumori ale sistemului nervos central, din cauza câmpurilor electromagnetice, a avertizat și Agenţia internaţională pentru cercetare în domeniul cancerului, în urma unor studii realizate în 13 ţări ale Uniunii Europene.
Cei mai afectați de electro-hipesensibilitate sunt locuitorii țărilor dezvoltate,susțn savanții canadieni, țară în care se estimează că între 3 și 8 la sută din locuitori suferă de o formă severă de alergie la undele magnetice, iar alții 35 la sută – de o formă ușoară.
Numărul pacienților cu alergie la undele magnetice depășește 200 de mii în Suedia, scrie Agerpres. Potrivit agenției de știri românești, canadienii au făcut un experiment pe voluntari şi susţin că, în timpul acestuia, 40% dintre participanţi au fost pe punctul de a face un accident vascular cerebral, după ce au adormit cu telefonul mobil pe pernă. Totuși este încă greu de spus unde este linia de demarcaţie dintre suspiciune şi boală, cercetările în acest domeniu fiind abia la început.
Articole relaționate:
Apel pentru un nou consens global asupra diagnosticului de moarte