Redactor: Ina Guțu

Copiii de astăzi suferă de aceleași boli ca în timpul celui de-al II-lea război mondial. Principalul motiv al unei asemenea similitudini este mâncarea nesănătoasă, care are un efect mult mai nociv decât raționalizarea alimentelor pe vremuri de penurie, scrie Daily Mail.

Numărul mare de copii care suferă de scorbut sau rahitism este un rezultat direct al alimentelor gătite la cuptorul cu microunde sau servite în restaurantele de tip fast food, spun specialiștii.

În același timp, alimentele nesănătoase sunt principala cauză a obezității printre minori.

Experții în sănătate au estimat că incidența rahitismului în rândul copiilor britanici a crescut de 4 ori în ultimii 15 ani, ca urmare a faptului că micuții nu primesc suficientă vitamina D. Dacă în 1995 numărul acestora era de 183, în 2011 cifra copiilor diagnosticați cu rahitism a ajuns la 762. 

 

Articole relaționate:

Malnutriția, responsabilă de 45 la sută din cazurile de mortalitate la nivel global în rândul copiilor mai mici de 5 ani

Criză de sănătate publică - tot mai puține mame își alaptează copii

Au pecetea de invalid, dar de fapt sunt copii care suferă de autism. Este soarta a zeci de micuți ignorați de autorități și diagnosticați cu retard mintal 

Viața în incubator sau ce șanse de a trăi au copiii născuți sub o mie de grame. Anual, 2.000 de copii „se grăbesc” să vină pe lume 

Codeina nu trebuie administrată copiilor sub 12 ani