Victor Savin, director Spitalul Clinic Municipal nr. 1:

Intenția domnului Moldovanu este una bună care reiese din Politica Națională de  Sănătate și care va permite să sporim calitatea serviciilor medicale acordate și să facem condiții moderne de lucru. Și eu, la rândul meu, am propus un proiect aproape similar  de optimizare a sistemului municipal de sănătate, în anii 2000. Atunci, au fost identificate un șir de soluții, iar cel mai important e că am reușit să evităm dublarea serviciilor prestate de anumite instituții. Au existat două dispensare narcologice, acum avem unul, au fost două dispensare dermatovenerologice, avem unul singur. Erau cheltuieli prea mari, nejustificate chiar. Noi am reușit să economisim iar astfel, am achitat datorii imense restante din anii 90.

Mihai Ciocanu, director dezvoltare proiecte strategice MedPark:

Orice inițiativă este binevenită. Important este ca strategia să fie parte integrantă a sistemului de sănătate. S-ar putea să apară opinii contradictorii, dar dacă vor fi coordonate cu  Ministerul Sănătății, atunci s-ar putea să fie o reușită. Atunci când propui o strategie de reformare a sistemului de sănătate, fie și municipal, important e să nu uiți că populația are prioritate, iar aceasta are nevoie de servicii medicale de calitate. Trebuie să se renunțe la dublarea serviciilor de sănătate pentru locuitorii din Chișinău și să se opteze pentru un singur tip de instituție medicală. Mai exact, consider că ar fi bine ca oamenii care locuiesc în Chișinău să nu mai fie nevoiți să alerge de la spitalele muncipale la cele republicane. În cazul acesta, Capitala are nevoie de un spital regional performant care să fie la nivelul Spitalului Clinic Republican, de exemplu.

Ștefan Gațcan, director Institutul Mamei și Copilului:

Nu este nevoie de o asemenea inițiativă. Foaia de parcurs a Ministerului Sănătății coincide întocmai cu rigorile europene. La ce bun să mai adăugăm a cincea roată la căruță? Nu are rost să vină acum cineva cu idei care deja există și asupra cărora se lucrează, nu știu ce altceva s-ar mai putea propune. În cazul în care totuși domnul Mihai Moldovanu sau oricare altul are anumite idei, ar fi normal să fie propuse la minister. Astfel, totul trebuie să fie colegial. Pentru fiecare lucrător din domeniul medical trebuie să existe un singur Dumnezeu, pacientul, el trebuie să fie cel mai important.