Astăzi, consumul apei cu lămâie este foarte popular. Multe restaurante zilnic își servesc clienții cu ea, iar unele persoane încep ziua cu un pahar de apă cu lămâie, în loc de cafea sau ceai. Cu siguranță, lămâia este un produs delicios, dar oare ne face ea mai sănătoși dacă o adăugăm în apă? Vom încerca să găsim răspunsuri.
Beneficiile apei cu lămâie pentru sănătate
Marea parte a dovezilor privind beneficiile apei cu lămâie pentru sănătate nu sunt adevărate. Au fost efectuate foarte puține studii în acest domeniu, dar există unele cercetări efectuate în mod separat despre beneficiile lămâii și ale apei.
1. Hidratează foarte bine corpul
Potrivit Departamentului pentru Alimentație și Nutriție din SUA, cantitatea de apă recomandată pentru consum este 2,6 – 3,6 litri, inclusiv apa provenită din alimente și băuturi. Apa reprezintă cea mai bună sursă de hidratare, dar multor oameni nu le place însăși gustul ei. Lămâia intensifică gustul apei, ceea ce vă poate ajuta să măriți cantitatea de apă consumată.
2. Reprezintă o sursă bună de vitamina C
Fructele citrice precum lămâia sunt bogate în vitamina C. Aceasta este un antioxidant primar care ajută la protejarea celulelor corpului de radicalii liberi, care nu sunt altceva decât substanțe dăunătoare. Vitamina C poate reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare și de atac cerebral, dar poate micșora tensiunea arterială. Potrivit unui studiu publicat pe portalul Stroke, persoanele cu deficit de vitamina C în organism, în special cele obeze cu hipertensiune arterială sunt mai mult expuse riscului apariției unui atac cerebral. De asemenea, la unii oameni, vitamina C poate preveni sau contribui la vindecarea mai rapidă a răcelii, deși rezultatele studiilor sunt controversate.
Deși lămâia nu este cea mai bogată în vitamina C în rândul citricelor, ea totuși este o sursă bună. Potrivit Ministerului Agriculturii din Statele Unite ale Americii, într-o pătrime de cană de suc de lămâie se conține 23,6 grame de vitamina C. Aceasta reprezintă mai mult de 30% din doza zilnică recomandată (DZR).
Citiți materialul integral pe Sanoteca.md, un ghid complet în sănătate, conceput și dezvoltat de Platforma E-Sănătate.MD.