Redactor: Ina Guţu

După 8 ani de luptă cu leucemia, o tânără din Statele Unite s-a vindecat în urma unui tratament experimental. Lynsie Conradi, de 23 de ani, suferea de leucemie limfoblastică, afecţiune hematologică gravă determinată de înmulțirea necontrolată a celulelor maligne în măduva osoasă. Maladia recidiva pentru a doua oară, când pacienta a fost internată la spitalul de copii din oraşul american Seattle. După şapte zile de tratament, testele de măduvă osoasă au arătat că boala a dispărut, informează Fox News.

Leucemia limfoblastă acută, care afectează sângele şi măduva osoasă, progresează rapid. Tratamentul experimental a fost aplicat bolnavei, pentru că mai reacționa la chimioterapie, iar șansa ei de supraviețuire era  sub 20 la sută.

Tratamentul cunoscut sub denumirea  de terapia cu celule T (celule cunoscute că apără organismul de invadatori), implică reprogramarea acestora, astfel încât să poată lupta cu celulele maligne din sânge.

Pacienta urmează să fie supusă și altor teste, ca medicii să se asigure că boala a dispărut complet.

Leucemia, numită și cancerul celulelor de sânge este o boală în care celulele albe, adică leucocitele, încep să se înmulţească necontrolat. Anual la nivel mondial, statisticile arată că această boală duce la moartea a peste 200 de mii de oameni.

 

Articole relaționate:

Celulele cancerigene se înmulțesc datorită unei proteine, necunoscută până acum. Oamenii de știință au aflat cum o pot distruge 

A fost inventat un test nou pentru depistarea precoce a cancerului la sân