Redactor: Sorina Bujarov

Au fost descoperite noi substanțe cancerigene în vaporii țigărilor electronice. Este vorba despre propilen glicol, un iritant al ochilor și căilor respiratorii, și glycerin – un iritant al pielii și sistemului respirator, despre care anterior nu se știa că se regăsesc în vaporii e-țigaretelor. Descoperirea a fost făcută de către cercetătorii de la Lawrence Berkeley National Laboratory, SUA.

Potrivit autorilor studiului, descompunerea acestor substanțe chimice este provocată de încălzirea lor în interiorul țigării electronice, care mai eliberează și alte substanțe considerate cancerigene. De altfel, până acum s-a constatat că e-țigaretele elimină 29 de substanțe considerate cancerigene, printre care acroleina și formaldehidă, scrie The Washington Post

„Susținătorii țigărilor electronice cred că emisiile acestor tipuri de țigări sunt mult mai mici decât în cazul țigărilor obișnuite, de aceia și le folosesc. Acest lucru poate fi adevărat în cazul unor fumători, precum cei care fumează de foarte mult timp și foarte multe țigări. Însă adevărul este că nici țigările electronice nu sunt sănătoase. Altfel spus, țigările clasice sunt super-nesănătoase, iar țigările electronice sunt și ele nesănătoase”, a precizat Hugo Destaillats, autorul studiului și cercetător la Lawrence Berkeley National Laboratory.