Autor: Parascovia Rogate

Criză de cadre medicale într-un spital republican din țară. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican (SCR), care a scos la concurs peste 150 de locuri de muncă vacante. Instituția caută un șef de departament și un șef de farmacie, dar și mai mulți doctori anesteziologi reanimatologi și asistenți medicali. Mai exact SCR are nevoie de un șef de farmacie, un șef pentru Departamentul de Chirurgie, dar și medici anesteziologi-reanimatologi și asistenți medicali.

Instituția a publicat pe site-ul său că are peste 150 de locuri vacante. Lista posturilor a fost publicată pe 24 noiembrie, iar doritorii au la dispoziție 20 de zile să depună dosarele. Printre funcțiile scoase la concurs sunt cele de șef de secție al Departamentului de chirurgie, precum și cea de șef de farmacie. De asemenea, instituția caută 30 de anesteziologi reanimatologi și 130 de asistenți medicali.

Candidații care aspiră pentru funcțiile vacante de șef al Departamentului chirurgie și de șef de farmacie trebuie să aibă studii superioare în domeniul de activitate, studii postuniversitare, să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să cunoască limba română și o limbă străină. De asemenea, ei trebuie să aibă o reputație ireproșabilă, să nu aibă antecedente penale, să cunoască legislația și să aibă experiență de cel puțin zece ani în domeniu.

Medicii anesteziologi-reanimatologi, de asemenea trebuie să aibă studii superioare, precum și categorie de calificare în domeniul de activitate, să cunoască limba română și să aibă o reputație ireproșabilă. La rândul lor, asistenții medicali trebuie să aibă studii medii speciale.

Vom preciza că ultimul anunț de angajare al acestei instituții a fost în luna martie 2016. Pe atunci SCR avea nevoie de peste 200 de cadre medicale. Era vorba despre mai mulți șefi de departamente și șefi de secții, dar și mai mulți doctori de diverse specializări, asistenți medicali și felceri.

Pe atunci administrația instituției spunea că pe lângă faptul că mai multe cadre  medicale ar fi plecat în căutarea unor condiții de muncă mai bune, au apărut și câteva secții noi, inclusiv pentru copii, care necesită personal medical suplimentar. Instituția nu a publicat pe site-ul său și ce salarii sunt oferite cadrelor care și-ar dori să muncească în acest spital. 

█ Articole relaționate:

Numărați pe degete. Specialiștii deficit din sistemul medical al Moldovei 

Topul celor mai solicitați doctori moldoveni

„Cel mai mare eșec al nostru este exodul cadrelor medicale din sistem”