Autor: Irina Papuc

Patru medici din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare sunt învinuiți de către procurori că nu i-au acordat ajutor de urgență unui deținut. În urma loviturilor aplicate, bărbatul a decedat.

Procuratura Generală a anunțat, printr-un comunicat oficial, că celor patru doctori deja le-a fost prezentată învinuirea, ei urmând să apară în fața instanței pentru neglijență în metodele de acordare a asistenței medicale, soldată cu decesul pacientului. Aceștia sunt învinuiți că nu i-au acordat ajutorul medical de urgență unui deținut, care a fost maltratat în luna februarie de către colegii săi din penitenciar. Investigațiile ar fi arătat că decesul a survenit din cauza neacordării asistenței medicale la timp.

Pe de altă parte, conducerea Departamentul Instituțiilor Penitenciare dezminte informațiile și susține că nu a fost înștiințată oficial despre statutul celor patru medici. Totodată DIP precizează că deținuții s-au luat la ceartă, iar unul dintre ei ar fi murit din cauza complicațiilor unei lovituri și nu din vina neacordării la timp a asistenței medicale.

 

Articole relaționate:

Diagnosticul greșit, cel mai des motiv pentru care bolnavii îi dau în judecată pe doctori 

Directorul Centrului Medicilor de Familie de la Drochia va fi judecată pentru trafic de influență 

Un medic din Capitală a cerut 5 mii de lei pentru a elibera un certificat de invaliditate