Redactor: Irina Miron

Medicii oncologi din SUA fac un apel către oficialii federali și de stat să consolideze procesul de reglementare a produselor din tutun, să crească finanțarea pentru cercetările în domeniu și să asigure populația cu un tratament care să îi scape de această dependență, scrie oncologypractice.com.

Cel mai recent raport realizat de oamenii de știință le reamintește medicilor, factorilor de decizie, dar și oamenilor în general, că problema fumatului nu a fost încă rezolvată, a menționat președintele Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), Clifford A.Hudis.

„Deși eforturile de a lupta cu fumatul au fost recompensate în lume cu scăderea numărului consumatorilor de tutun, nu s-a întâmplat peste tot la fel”, a menționat doctorul Hudis. „Rămâne un factor de risc pentru sănătate și crește riscul de cancer. Acesta este un domeniu în care dacă faci ceea ce trebuie, obții dividende incredibile pentru economii în sistem”, a mai spus președintele Societății Americane de Oncologie Clinică.

Oficialii ASCO spun că vor susține în continuare politicile pentru creșterea prețului la produsele din tutun pentru a reduce astfel consumul acestora.  ASCO mai sprijină creșterea accizelor, adoptarea unor legi pentru prețuri minime și o creștere a taxelor pentru permisiunea de a face comerț cu tutun.

Toate produsele din tutun trebuie reglementate la fel, fără excepții, au declarat reprezentanții ASCO, care mai susțin și ideea privind scoaterea de pe piață a țigărilor ce conțin mentol. 

 

Articole relaționate:

Numărul fumătorilor englezi adulți scade sub 20%. Se întâmplă pentru prima dată în ultimul secol

Uniunea Europeană aplică reguli mai stricte împotriva fumatului

Zeci de milioane de vieți spulberate din cauza fumatului. Decesele ar putea fi prevenite, dacă ar crește prețul produselor din tutun, iar fumatul ar fi interzis în spațiile publice