Autor: Irina Papuc

În timp ce Ministerul Sănătății a dispus crearea unei comisii care să examineze în ce circumstanțe s-a născut copilul care a rămas cu o traumă gravă la spitalul MedPark, Diana Berari, mama micuței, crede că atât ministerul, cât și conducerea spitalului se vor spăla pe mâini.  Ea nu crede că se va face lumină în acest caz, după ce, spune Diana Berari, Mihai Ciocanu, astăzi viceministru al Sănătății, pe atunci - director medica la MedPark, ar fi mințit presa că se afla în America în noaptea incidentului.

„Este regretabil că un actual viceministru face declarații false. Chiar a doua zi el s-a apropiat de mine, alături de șefa Secției maternitate și mi-a spus că-i pare rău pentru cele întâmplate. El era în țară, nu în America. Atunci el a spus că va pregăti o comisie pentru evaluarea cazului. Și avocatului meu, domnului Nagacevschi, i-a cerut timp să pregătească o comisie. Sunt mai mult decât sigură că lucrurile sunt foarte clare la ei. Vor să se spele pe mâini. Atunci nu înțelegeam nimic ce se întâmplă, doar plângeam”, povestește mama Deliei.

Anterior, Mihai Ciocanu declara pentru portalul deschide.md că se afla în Statele Unite atunci când a născut Diana, dar că a fost anunțat imediat prin telefon despre cele întâmplate. El mai afirma că este sigur că medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva copilul. Actualul viceministru al Sănătății nu a răspuns la telefon pentru a comenta cele afirmate de Diana Berari.

Diana a născut la Spitalul Internațional MedPark acum un an. Ea povestește că contracțiile au început aproape de miezul nopții. La spital a ajuns la ora 1:20 noaptea, însă niciun medic ginecolog nu era de gardă. La fel, lipsea și medicul care urma să asiste la naștere. „La ora 2:20 s-a rupt punga amniotică, iar medicii, care au venit cu întârziere, au permis copilului să fie scos din uter la ora 3:00. Până atunci îl țineau cu mâna ca să nu poată ieși”, povestește Diana. Ea a aflat mai târziu că la scurgerea lichidului amniotic s-a produs o prolabare de cordon, adică cordonul ombilical a părăsit cavitatea uterină înaintea fătului.

Din nefericire, Delia s-a născut cu o traumă care, cel mai probabil, nu va putea fi înlăturată pe parcursul vieții. Acum Diana așteaptă decizia instanței de judecată. Conducerea spitalului MedPark a refuzat să comenteze cele întâmplate, iar astăzi Ministerul Sănătății a anunțat că va investiga cazul.

 

Citește la aceeași temă:

O comisie a ministerului sanatatii va examina un caz de malpraxis care ar fi avut loc la spitalul privat Medpark