Autor: Sorina Bujarov

Restaurantul Golden Nica a rămas fără licenţă de activitate. Documentul a fost retras la dispoziţia viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, după ce ancheta a arătat că produsele din carne cu care au fost serviți nuntași la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie au fost infestate cu Salmonella la restaurant și nu la depozitul de unde au fost cumpărate. Declarația a fost făcută  pentru Sănătate Info de Stela Panga, șefa Secţiei de alimentaţie publică la Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Primăriei Chişinău.

Stela Pangă mai spune că autorizaţia de funcţionare a restaurantului a expirat pe data de 12 septembrie. Reamintim că acum o săptămână, autoritățile sanitare au sechestrat aproape o tonă de carne, rămasă din lotul suspectat că a fi infestat cu Salmonela. De asemenea, directorul restaurantului Golden Nica a fost pus sub învinuire de către procurori și se află în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. El este acuzat de păstrarea, comercializarea și oferirea produselor și serviciilor periculoase pentru viața consumatorilor.

Amintim că la începutul lunii curente, mai mulţi oameni au suferit intoxicaţii alimentare din cauza alimentelor consumate în acest local, iar un bărbat de 39 de ani a murit.

 

Articole relaţionate:

Restaurantul din Capitală în care s-au intoxicat zeci de oameni, în vizorul procurorilor. Aceștia au inițiat o cauză penală pe acest caz 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni

Directorul restaurantului unde zeci de oameni s-au intoxicat, iar unul a murit, reținut de procurori pentru 72 de ore