Autor: Irina Miron

Un bărbat de de 39 de ani din orașul Ungheni a murit azi noapte la spital, după ce s-a intoxicat la o nuntă, care a avut loc în Capitală. Victima era farmacist de profesie și a lucrat în spitalul raional din Ungheni. Directorul instituției, Lidia Crăciun spune că bărbatul a fost adus în comă și nu a mai putut fi salvat. Cauza morții urmează să fie stabilită de medicii legiști. Directoarea mai spune că acum în spital rămân alte 20 de persoane, care au participat la aceeași nuntă. Alți 15 oameni s-au adresat medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală. Trei dintre victime rămân spitalizate. Acestea  s-au intoxicat chiar în ziua în care a avut loc nunta. Medicii spun că starea pacienților este satisfăcătoare. „Starea pacienților este una satisfăcătoare, primesc totuși în continuare îngrijirile medicale de specialitate”, a declarat pentru Sănătate Info Victor Deatișen, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Restul persoanelor intoxicate au mers la spital abia ieri pentru a solicita asistență medicală. Acestea, însă, nu au avut nevoie de spitalizare.

Acum aproximativ o săptămână, în același restaurant au fost înregistrate primele cazuri de intoxicații alimentare. Atunci reprezentanții Centrului Municipal de Sănătate Publică au anunțat că activitatea localului a fost sistată până la încheierea anchetei epidemiologice. Astăzi, când povestea se repetă, iar alți cincisprezece oameni au avut de suferit, oficialii nu s-au grăbit să ofere explicații. „Nu știm cum a fost posibil așa ceva, mai multe detalii vă spun când revin specialiștii de la minister”, a declarat Silvia Plămădeală, ofițer de presă la Centrul Municipal de Sănătate Publică.

„Dacă Centrul de Sănătate Publică nu ia atitudine, atunci o să intervenim noi. Acest restaurant trebuie închis chiar și cu poliția, în mod urgent”, a menționat șeful Direcției Municipale de Sănătate, Mihai Moldovanu.

La sfârșitul lunii august, la spital au ajuns aproximativ 50 de persoane care au participat la două nunți, organizate concomitent în același local din Capitală. 

 

Citește la aceeași temă:

UPDATE Numărul persoanelor care s-au intoxicat la o nuntă, în creștere. 46 de persoane, printre care doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai mic pacient are 1 an și nouă luni