Redactor: Irina Miron

Un tânăr de 22 de ani din orașul american St. Louis din statul Missouri trăiește din copilărie o dramă de nedescris. Atunci când avea doar 11 luni, Brryan Jackson a devenit victima tatălui său, care pentru a nu mai fi nevoit să plătească pensia alimentară, i-a injectat sânge infectat cu HIV, în speranța că copilul va muri, scrie foxnews.com.

S-a întâmplat în anul 1992. Medicii erau siguri că Brryan nu va trăi mai mult de cinci luni. „Orice copil infectat cu HIV moare, de obicei, în aproximativ trei luni. Mie doctorii mi-au dat cinci luni de trăit”, își amintește Brryan. Tânărul a sfidat însă boala chiar și atunci când la vârsta de cinci ani a făcut SIDA. Maladia a evoluat, iar în adolescență, din cauza efectelor adverse ale medicamentelor, și-a pierdut 70% din auz. Mai mult, din cauza acestei probleme de sănătate a fost nevoit să suporte cruzimea colegilor de clasă. Jackson recunoaște că s-a gândit de mai multe ori să se sinucidă. „La un moment dat aveam în fața mea trei cuțite, însă mi-am dat seama că există speranțe”, a mărturisit emoționat băiatul.    

După mai bine de 20 de ani, mărturisește că este plin de speranțe și că deja și-a iertat tatăl care ar putea fi eliberat din detenție peste doar câțiva ani. „Pentru toată lumea există salvare, eu mă rog permanent pentru mântuirea tatălui meu”, a spus Jacson.

În prezent, Brryan Jackson este student la colegiu și își dorește o carieră în politică, biserică sau chiar în sănătate. 

 

Articole relaționate:

Un bărbat a fost condamnat la pușcărie pentru că și-a infectat concubina cu HIV 

Cazurile noi de infecții cu SIDA s-au redus cu o treime din 2001. Oficialii ONU consideră că până în 2030 maladia ar putea fi învinsă 

A fost creat un nou vaccin împotriva HIV. Oamenii de știință îl vor testa pe maimuțe