Autor: Sorina Bujarov

Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării va  oferi, din 2014, asistență medicală gratuită sănătate nu doar militarilor, ci oricărui pacient din Capitală, care va dori să beneficieze de serviciile medicilor de familie de acolo.

Administrația a luat decizia pe motiv că instituția oricum suporta cheltuieli oferind gratis servicii medicale familiilor militarilor, precum și foștilor angajați de la Ministerul Apărării,  chiar dacă aceștia erau înregistrați la alte Centre de familie din Capitală. Directorul Centrului, Ion Targon spune că a profitat și de anunțul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, care a permis în septembrie schimbarea medicului de familie.

„La noi vin și membri a familiilor militarilor și persoane care și-au terminat serviciul militar, care deja sunt înscriși la altă policlinică. Noi ofeream consultații gratis, cu toate că banii de pe asigurarea lor medicală mergeau la policlinica la care aceștia sunt înregistrați”, a declarat șeful Centrului Consultativ-Diagnostic, Ion Targon.

Centrul medical de la Ministerul Apărării a fost deja amenajat cu utilajul necesar, mai spune Ion Targon. Deocamdată, a fost angajat un singur medic de familie, urmând ca până la finele anului să fie angajați încă doi, șase asistente medicale, precum și alți specialiști.

„Avem specialiști și în cardiologie, chirurgie, stomatologie, neurologie, oftalmologie, dermatovenerologie și  multe altele, chiar și pediatru avem. Așa că o să putem oferi consultații aproape în orice problemă de sănătate”, a mai subliniat directorul Centrului.

Până acum, Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării a primit 1.300 de cereri la secția medicilor de familie, capacitatea maximă fiind de 4.000.

 „Nu sunt de acord ca să fie înregistrate mai mult de 1500 de solicitări, pentru că e abia începutul, trebuie de văzut mai întâi cum ne vom descurca cu acest număr de pacienți, apoi vom vedea dacă putem lua mai mulți sau nu”, a subliniat în final Ion Targon.

În luna septembrie a anului curent, Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că până în octombrie toți cetățenii Republicii Moldova își pot alege un alt medic de familie sau pot schimba instituția medicului de familie.

 

Articole relaționate:

Moldovenii își pot schimba medicul de familie și respectiv instituția medicală primară, dacă doresc acest lucru 

Mai multe investigații medicale în baza poliței. Lista va fi completată cu peste 600 de servicii noi